חצילים מרוקאים עם צ'רמלה
בכל גודל או צורה, חציל בשרני ועסיסי תמיד יסחט חיוכים מהאורחים שלכם. רות אוליבר אופה אותם בתנור בציפוי רוטב צ'רמלה מרוקאי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות ראשונות:
- 6 חצילים בינוניים/קטנים
- 4 כפות שמן
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות חומץ אורז
- 4 כפות מירין
- 3 כפות סויה
- לצ'רמלה
- 1 כף פלפל צ'ומה
- 5 שיני שום
- 1/2 כפית כמון
- 5 לימונים כבושים
- 4 כפות שמן זית
- 1 צרור כוסברה
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל מרכיבי המשרה.
- 2. חוצים את החצילים לאורכם. חורצים על צד הקליפה איקסים(X) ומורחים אותם בנדיבות מכל הצדדים בשמן. מניחים על תבנית כשצד הקליפה כלפי מעלה.
- 3. אופים כ30 דקות, מצננים.
- 4. מכינים את הצ'רמלה: טוחנים יחד במעבד מזון למחית אחידה.
- 5. מסדרים את החצילים על צלחת הגשה מעל מפזרים צ'רמלה, ומגישים.