וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מייפל-תפוז

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

מייפל. נמרוד סונדרס
מייפל

מצרכים למתכון

  • לתבנית אינגליש קייק:
  • 2 ביצים
  • 180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מתפוז
  • 1/3 כוס קוקוס טחון
  • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח לעוגות
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • לזיגוג:
  • 1/2 כוס פרוסות שקדים
  • 1/2 כוס סירופ מייפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  • 2. מקציפים ביצים עם סוכר חום ותמצית וניל עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה (במיקסר או ידנית).
  • 3. מוסיפים שמן בזילוף, תוך כדי ערבול, רק עד לקבלת מרקם של תחליב (כמו בהכנת מיונז), מוסיפים מיץ וקליפת תפוזים ומערבלים עוד דקה.
  • 4. מוסיפים קוקוס, קמח ואבקת אפייה ומכאן והלאה מערבלים כמה שפחות רק עד לתערובת אחידה.
  • 5. בשלב הזה אפשר לפזר את השקדים והמייפל בתחתית התבנית המשומנת לפני שיוצקים את העוגה. לחילופין, אפשר לצקת את התערובת, לאפות חצי שעה, להוציא ולפזר על גבי העוגה 10 דקות לפני תום ההכנה. אפשרות שלישית היא לפזר חצי כמות בתחתית וחצי מעל.
  • 6. אופים 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • 7. מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות – אם השקדים והמייפל בתחתית כדאי להפוך את העוגה ולהסיר את הנייר לפני שהיא מתקררת לגמרי, אחרת המייפל נידבק והשקדים נפרדים מהעוגה. מצננים לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully