וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בייגלעך ירושלמי עם שומשום מלא

ארז קומרובסקי עושה קסמים עם בצק ואופה בייגלה ירושלמי פריך וריחני עם טעם של עוד. אל תשכחו להגיש אותו כמה שיותר טרי עם הרבה זעתר.

מתכון מאת: ארז קומורובסקי, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-8-12 בייגלה:
  • 1 קג' קמח לחם מנופה
  • 30 גר' שמרים טריים/ 10 גרם שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר (30 גרם)
  • 550 גר' מים קרים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית זרעי אניס
  • 1 כף מלח
  • ½ קג' שומשום מלא
  • לסירופ סוכר:
  • 2 כוסות מים
  • כוס סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר ומערבבים. כשהסוכר נמס לחלוטין בתוך המים מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
  • 2. מערבבים יחד את חומרי הלחם, שמרים וסוכר.
  • 3. מוסיפים מים ולשים עד שהבצק מתאחד.
  • 4. מוסיפים כפית זרעוני אניס, מלח ושמן זית. ממשיכים בלישה יותר אנרגטית עוד כ-12 דקות.
  • 5. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, עוטפים את הבצק בשמן זית. מתפיחים מתחת לניילון כשלושת רבעי שעה.
  • 6. מוציאים את האוויר, ומחלקים את הבצק ל-10-12 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מתפיחים עוד 20-30 דקות.
  • 7. מכינים שתי תבניות. מוזגים לתבנית אחת סירופ סוכר ואת השנייה מכסים בשומשום.
  • 8. פותחים כל בצק לנקניק ארוך וטובלים בתבנית סירופ הסוכר. מעבירים לתבנית השנייה ומצפים בשומשום המלא. יוצרים בייגלה וממשיכים להתפיח מתחת לניילון עוד כשלושת רבעי שעה – שעה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 9. אופים את הבייגלעך כ-15-20 דק' ומגישים כמה שיותר טרי.
  • בייגלה אפוי על חלוקי נחל

  • בייגלה "עכו סטייל"

  • בייגלה תוצרת בית מצופה בקינואה

  • לחמניות בית לזית

  • פוגאס מתובל

  • לחמניות ממולאות בשר

  • בייגלה ירושלמי במילוי כבש

  • פוקצ'ה ענבים ותאנים

  • לחם שוקולד איטלקי

  • קראנץ עגבניות מיובשות ומנצ'גו

  • מופלטה קלה להכנה

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • לחם בירה ולאבנה עם אגוזים

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully