פורל צלוי במלח גס

דג פורל גדול שנאפה בתוך שמיכה עבה של מלח גס ששומרת על העסיסיות. אורלי פלאי ברונשטיין מארחת את דרור פילץ שמוכיח, שלא צריך הרבה בשביל מנה עיקרית מרשימה וטעימה בטירוף

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין ודרור פילץ, מערכת וואלה!
האפיה במעטפת המלח שומרת על עסיסיות הדג. השעועית והשום קונפי מעשירים בטעם(צילום: צילום בימוי ועריכה: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • לדג במלח

    • 1 פורל גדול במשקל 1.5-2 ק"ג או סלמון שלם במשקל דומה
    • 3 קילוגרמיםמלח גס
    • 1 כוסמים
  • לשועית עם קונפי שום

    • 2 כפותשעועית לבנה (מושרת במים 8 שעות)
    • 2 עלי דפנה
    • מלח
    • פלפל לבן
    • 1 לימון סחוט למיץ
    • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
    • 2 כפותפטרוזיליה קצוצה
  • לקונפי שום

    • 2 ראשי שום מפורקים לשיניים וקלופים
    • שמן זית לכיסוי

אופן ההכנה

איך מכינים פורל צלוי במלח גס?

  • 1מכינים קונפי שום: מבשלים את שיני השום בסיר עם שמן זית עד לכיסוי, במשך 20 דקות בבעבוע עדין מאוד. מכבים את האש ומצננים.
  • 2השעועית: מבשלים את השעועית בסיר עם מים ועלי דפנה במשך כשעה וחצי או עד שהשעועית רכה אבל לא מתפרקת.
  • 3מערבבים את השעועית עם כף-שתיים של שום קונפי, מיץ לימון, מלח, פלפל, בצל ירוק ופטרוזיליה.
  • 4הדג: מחממים תנור ל-250 מעלות. מפזרים חצי מכמות המלח בתחתית התבנית, מניחים את הדג ומכסים ביתרת המלח. בעזרת הידיים מפזרים את המים על פני המלח ומהדקים ליצירת מעטה מהודק ואחיד.
  • 5מניחים בתנור החם ואופים 30-20 דקות. מוציאים ושוברים את המלח בעזרת פטיש. מפרידים את העור מבשר הדג ומגישים על מצע השעועית והשום קונפי.
  • דג ברוטב תמרינדי וצ'ילי אדום

  • ברבוניות עם איולי חזרת

  • סלמון עם טריאקי ג'ינג'ר מהיר

  • גספצ'ו אפונה עם טרטר דג

  • ספרינג רול במילוי דג ועשבים

  • תבשיל עסידה ברינגה

  • דג מרוקאי עם פול ירוק

  • ארוחת דגים צלויים בתבנית אחת

  • סלט ניסואז אביבי

  • פילדה דג בקראסט עשבי תיבול

  • קציצות מעקודה עם טונה

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

  • סלמון בקארי ולמון גראס

  • דגים ממולאים פטרוזיליה ושקדים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully