פורל צלוי במלח גס
דג פורל גדול שנאפה בתוך שמיכה עבה של מלח גס ששומרת על העסיסיות. אורלי פלאי ברונשטיין מארחת את דרור פילץ שמוכיח, שלא צריך הרבה בשביל מנה עיקרית מרשימה וטעימה בטירוף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לדג במלח
- 1פורל גדול במשקל 1.5-2 ק"ג או סלמון שלם במשקל דומה
- 3קילוגרמיםמלח גס
- 1כוסמים
לשועית עם קונפי שום
- 2כפותשעועית לבנה (מושרת במים 8 שעות)
- 2עלי דפנה
- מלח
- פלפל לבן
- 1לימון סחוט למיץ
- 3גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 2כפותפטרוזיליה קצוצה
לקונפי שום
- 2ראשי שום מפורקים לשיניים וקלופים
- שמן זית לכיסוי
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פורל צלוי במלח גס?
- 1מכינים קונפי שום: מבשלים את שיני השום בסיר עם שמן זית עד לכיסוי, במשך 20 דקות בבעבוע עדין מאוד. מכבים את האש ומצננים.
- 2השעועית: מבשלים את השעועית בסיר עם מים ועלי דפנה במשך כשעה וחצי או עד שהשעועית רכה אבל לא מתפרקת.
- 3מערבבים את השעועית עם כף-שתיים של שום קונפי, מיץ לימון, מלח, פלפל, בצל ירוק ופטרוזיליה.
- 4הדג: מחממים תנור ל-250 מעלות. מפזרים חצי מכמות המלח בתחתית התבנית, מניחים את הדג ומכסים ביתרת המלח. בעזרת הידיים מפזרים את המים על פני המלח ומהדקים ליצירת מעטה מהודק ואחיד.
- 5מניחים בתנור החם ואופים 30-20 דקות. מוציאים ושוברים את המלח בעזרת פטיש. מפרידים את העור מבשר הדג ומגישים על מצע השעועית והשום קונפי.