וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פורל צלוי במלח גס

דג פורל גדול שנאפה בתוך שמיכה עבה של מלח גס ששומרת על העסיסיות. אורלי פלאי ברונשטיין מארחת את דרור פילץ שמוכיח, שלא צריך הרבה בשביל מנה עיקרית מרשימה וטעימה בטירוף

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין ודרור פילץ, מערכת וואלה

האפיה במעטפת המלח שומרת על עסיסיות הדג. השעועית והשום קונפי מעשירים בטעם/צילום בימוי ועריכה: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • לדג במלח

    • 1פורל גדול במשקל 1.5-2 ק"ג או סלמון שלם במשקל דומה
    • 3קילוגרמיםמלח גס
    • 1כוסמים
  • לשועית עם קונפי שום

    • 2כפותשעועית לבנה (מושרת במים 8 שעות)
    • 2עלי דפנה
    • מלח
    • פלפל לבן
    • 1לימון סחוט למיץ
    • 3גבעולי בצל ירוק קצוצים
    • 2כפותפטרוזיליה קצוצה
  • לקונפי שום

    • 2ראשי שום מפורקים לשיניים וקלופים
    • שמן זית לכיסוי

אופן ההכנה

איך מכינים פורל צלוי במלח גס?

  • 1
    מכינים קונפי שום: מבשלים את שיני השום בסיר עם שמן זית עד לכיסוי, במשך 20 דקות בבעבוע עדין מאוד. מכבים את האש ומצננים.
  • 2
    השעועית: מבשלים את השעועית בסיר עם מים ועלי דפנה במשך כשעה וחצי או עד שהשעועית רכה אבל לא מתפרקת.
  • 3
    מערבבים את השעועית עם כף-שתיים של שום קונפי, מיץ לימון, מלח, פלפל, בצל ירוק ופטרוזיליה.
  • 4
    הדג: מחממים תנור ל-250 מעלות. מפזרים חצי מכמות המלח בתחתית התבנית, מניחים את הדג ומכסים ביתרת המלח. בעזרת הידיים מפזרים את המים על פני המלח ומהדקים ליצירת מעטה מהודק ואחיד.
  • 5
    מניחים בתנור החם ואופים 30-20 דקות. מוציאים ושוברים את המלח בעזרת פטיש. מפרידים את העור מבשר הדג ומגישים על מצע השעועית והשום קונפי.
  • דג ברוטב תמרינדי וצ'ילי אדום

  • ברבוניות עם איולי חזרת

  • סלמון עם טריאקי ג'ינג'ר מהיר

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • בודהה בול סלמון

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • דג מרוקאי בתנור עם תפוחי אדמה

  • קרם אפונה עם פילה דניס ופסטו נענע שקדים

  • בול טונה וירוקים

  • גספצ'ו אפונה עם טרטר דג

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

  • ספגטי פרימוורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully