- 1.מבשלים את הטמפה בסיר עם מים לכיסוי, כ-10 דקות. מוציאים, מייבשים וחותכים לרצועות של 1.5 ס"מ ומטגנים עד להזהבה ב-2 כפות שמן קוקוס (כ-5 דקות). מוציאים מן המחבת ושמים בצד.
-
- 2. לרוטב ברביקיו: מוסיפים עוד כף שמן למחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהן מתרככות. מוסיפים את כל יתר החומרים מלבד החומץ, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות על אש קטנה. מוסיפים את החומץ והפלפל החריף בסוף, אם רוצים. מצננים מעט וטוחנים קלות (הוא לא צריך להיות חלק לגמרי). שומרים בצנצנת סגורה במקרר.
-
- להכנת טמפה על המנגל: מברישים את רצועות הטמפה ברוטב משני הצדדים. מניחים על גריל משומן קלות בשמן קוקוס (למנוע הדבקה), מונח על גחלים בחום בינוני נמוך. קולים כ-3-4 דקות עד שרואים פסים ברורים למטה, הופכים, מברישים את הצד העליון וקולים עוד דקה או שתיים עד שרואים פסים בחלק התחתון.
-
- להגשה בבית בלי מנגל: מוסיפים את הטמפה לרוטב המוכן ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים על אורז או ממליגה.