טמפה ברוטב ברביקיו

עשוי מסויה מותססת ויותר בריא מטופו, הטמפה (שמקורו באינדונזיה)שימושי וגם מאד טעים. במתכון הזה משדכים לו רוטב ברביקיו וצולים על המנגל

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה!
מנגל בריא של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
מנגל בריא של פיליס גלזר

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • חבילת טמפה (250 גר)
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 1 בצל קטן
  • 1 שן שום גדולה
  • 1/2 1 כפית ג'ינג'ר
  • 1/4 כוס מולסה, לא מגופרתת
  • 400 גרם עגבניות קצוצות
  • 1 כפית או יותר חרדל דיג'ון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1-2 כפיות חומץ אורז (לא חובה)
  • קורט פלפל חריף

אופן ההכנה

  • 1.מבשלים את הטמפה בסיר עם מים לכיסוי, כ-10 דקות. מוציאים, מייבשים וחותכים לרצועות של 1.5 ס"מ ומטגנים עד להזהבה ב-2 כפות שמן קוקוס (כ-5 דקות). מוציאים מן המחבת ושמים בצד.
  • 2. לרוטב ברביקיו: מוסיפים עוד כף שמן למחבת ומטגנים את הבצל והשום עד שהן מתרככות. מוסיפים את כל יתר החומרים מלבד החומץ, מביאים לרתיחה ומבשלים 15 דקות על אש קטנה. מוסיפים את החומץ והפלפל החריף בסוף, אם רוצים. מצננים מעט וטוחנים קלות (הוא לא צריך להיות חלק לגמרי). שומרים בצנצנת סגורה במקרר.
  • להכנת טמפה על המנגל: מברישים את רצועות הטמפה ברוטב משני הצדדים. מניחים על גריל משומן קלות בשמן קוקוס (למנוע הדבקה), מונח על גחלים בחום בינוני נמוך. קולים כ-3-4 דקות עד שרואים פסים ברורים למטה, הופכים, מברישים את הצד העליון וקולים עוד דקה או שתיים עד שרואים פסים בחלק התחתון.
  • להגשה בבית בלי מנגל: מוסיפים את הטמפה לרוטב המוכן ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים על אורז או ממליגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully