- 1. מכינים את התפודים לפי ההוראות על גבי האריזה, מצננים וחוצים.
-
- 2. לפטריות: מורידים את השורשים של פטריות השימג'י, שוטפים ומייבשים. מחממים חצי כף שמן במחבת ומוסיפים את הפטריות. מטגנים בבחישה מתמדת על אש בינונית גבוה עד שהפטריות מתחילות להשחים. בוחשים פנימה את השם, מטגנים עוד דקה או שתיים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לטמפרטורת החדר.
-
- 3. לאספרגוס הצלויים:. מקצרים את האספרגוס לגודל אחיד. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה. יוצקים לתבנית 1/2 כף שמן זית שנותר. מגלגלים את האספרגוס בשמן מכל הצדדים, מתבלים במלח ופלפל וצולים כ-10-15 דקות או עד שאספרגוס מוכנים. חותכים לחתיכות ומוסיפים לסלט ביחד עם הפטריות.
-
- 4. לרוטב:ב קערה, טורפים מיץ לימון, חרדל ופטרוזיליה עם מטרפת יד וטורפים פנימה את השמן באיטיות. ממשיכים לטרוף עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ושומרים במקרר. מביאים לטמפרטורת החדר, טורפים שוב ויוצקים על הסלט.
- ** לא חייבים השתמש בתפודים למיקרוגל, אך הדבר באמת חוסך זמן. אפשר להשתמש בתפודים קטנים ולאדות אותם חצויים מעל מים רותחים. כדאי להשתמש באספרגוס בינוניים במקום השמנים או הדקים מדי. מורידים את הקצה הקשה של הגבעולים ובעזרת סכין קטנה מקלפים מסביב החלק הקשה של הגבעול
- ניתן להחליף את האספרגוס באפונת שלג (חותכים את הקצוות וחולטים לכמה שניות במים רותחים), ואת פטריות השימג'י המטוגנות בפטריות שמפיניון טריות.