- 1. מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות של 2 סמ"ר או יותר. מפזרים על מחבת שכבה אחידה של סוכר ומביאים להמסה. כשמתחיל להזהיב, מערבבים בעזרת כף עץ ומיד מוסיפים פנימה את החמאה ואחריה את התפוחים. מערבבים היטב ומוסיפים את מיץ הלימון. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים.
-
- 2. מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים, סוכר, קינמון, מלח ושמן. ניתן להיעזר בידיים כדי להביא את הבצק למרקם של פירורים ממש. משטחים על משטח אפייה ואופים כ-7 דקות בחום של 180 מעלות (עד שמזהיב).
-
- 3. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים פנימה את גבינת השמנת וטורפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם חלק (ניתן להוסיף וניל או קינמון לקרם).
-
- 4. בונים בכוסות אישיות או בצלחות חלוקה שכבות של הקינוח: מעט תפוחים, מעליהם מהשטרויזל, עליו קצת קרם ושוב תפוחים.