וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת ריקוטה עם אגוזים

למי שלא אוהב מתוק מדי או כבד מדי, יוגב ירוס מכין עוגת גבינת ריקוטה עם אגוזים קלה להכנה ובכלל לא מפונפנת. בדיוק כמו שפעם היו מכינים.

מתכון מאת: יוגב ירוס, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • לתבנית בקוטר 26:
  • 500 גרם ריקוטה
  • 2/3 כוס שמן קנולה
  • 4 ביצים
  • 120 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
  • גרידה מ-2 לימונים
  • 3 כוסות קמח לבן מנופה
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות שטוחות של אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • תרסיס שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה ורחבה מערבבים יחד את כל החומרים הרטובים. מוסיפים את החומרים היבשים, למעט 1/4 מכמות האגוזים, ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד קבלת מסה אחידה (חשוב לא לערבב יותר מדי, כדי לשמור על אווריריות וקלילות).
  • 2. מרפדים תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ בנייר פרגמנט, ומשמנים בתרסיס שמן קנולה (אפשר גם לשמן את התבנית בלבד). יוצקים את הבלילה לתבנית, ומיישרים לקבלת גובה אחיד. מפזרים מעל את שארית האגוזים.
  • 3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 למשך 20-25 דקות, עד הזהבה, וקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
  • 4. מצננים 10 דקות בתבנית. לאחר מכן שולים מהתבנית, ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  • עוגת שמרים ריקוטה

  • טארט ריקוטה ושוקולד

  • מיני דונאטס

  • סופגניות בירה

  • ספינג' של יונית צוקרמן

  • עוגת סטיקי באן

  • סופגניות יוגורט מהירות

  • עוגת פנקייקים עם קרם וניל וסוכריות צבעוניות

  • פארי ברסט

  • רוזלך בננה לוטי

  • לביבות גבינה

  • עוגיות שיבולת שועל פריכות

  • לחם קופים בטעם קפה

  • שבלולי פרג ומרציפן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully