וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תפוח אדמה 'מדורה'

הכיף בל"ג בעומר הוא שלא צריך לבשל ארוחה גדולה ומגוונת - שף נאור כהן מדוכן האוכל השומר 1 מכין תפוח אדמה בניחוח מעושן על המחבת הביתית

מתכון מאת: נאור כהן, מערכת וואלה אוכל

10 דקות עבודה,50 דקות סה"כ,קל להכנה,6 סועדים
תפוח אדמה על האש של נאור כהן ממסעדת השומר 1. אפיק גבאי
בלי להדליק את האש. תפוח אדמה מעושן כמו מהמדורה

מצרכים למתכון

    • 6תפוחי אדמה (רצוי מזן דזירה)
    • 6יחידותפלפל אנגלי
    • 4גבעוליטימין
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • שמן זית
  • להגשה (רשות)

    • טחינה

אופן ההכנה

איך מכינים תפוח אדמה 'מדורה'?

  • 1
    מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, טימין ופלפל אנגלי עד לריכוך.
  • 2
    מסננים את המים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד שיוצא עשן קל מהסיר. מכבים את האש ונותנים לעשן להישאר בסיר עוד 5 דקות.
  • 3
    פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות לאורך. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ועוד קצת טימין קצוץ.
  • 4
    מחממים מחבת רחבה, מוסיפים מעט שמן וצורבים את תפוחי האדמה עד להשחמה.
  • 5
    מגישים חם עם טחינה מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully