תפוח אדמה 'מדורה'

הכיף בל"ג בעומר הוא שלא צריך לבשל ארוחה גדולה ומגוונת - שף נאור כהן מדוכן האוכל השומר 1 מכין תפוח אדמה בניחוח מעושן על המחבת הביתית

מתכון מאת: נאור כהן, מערכת וואלה! אוכל
תפוח אדמה על האש של נאור כהן ממסעדת השומר 1. אפיק גבאי
בלי להדליק את האש. תפוח אדמה מעושן כמו מהמדורה

מצרכים

    • 6 תפוחי אדמה (רצוי מזן דזירה)
    • 6 יחידותפלפל אנגלי
    • 4 גבעוליטימין
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • שמן זית
  • להגשה (רשות)

    • טחינה

אופן ההכנה

איך מכינים תפוח אדמה 'מדורה'?

  • 1מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, טימין ופלפל אנגלי עד לריכוך.
  • 2מסננים את המים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד שיוצא עשן קל מהסיר. מכבים את האש ונותנים לעשן להישאר בסיר עוד 5 דקות.
  • 3פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות לאורך. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ועוד קצת טימין קצוץ.
  • 4מחממים מחבת רחבה, מוסיפים מעט שמן וצורבים את תפוחי האדמה עד להשחמה.
  • 5מגישים חם עם טחינה מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully