וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תפוח אדמה מדורה עם מקסימום טעם ובלי האש

עודכן לאחרונה: 22.5.2024 / 7:35

הכיף בל"ג בעומר הוא שלא צריך לבשל ארוחה גדולה ומגוונת. השף נאור כהן מכין תפוח אדמה בניחוח מעושן על המחבת הביתית

תפוח אדמה על האש של נאור כהן ממסעדת השומר 1. אפיק גבאי
הרוב כבר לא חוגגים במדורות ענק, מה שנשאר זה רק להתענג על הטעם/אפיק גבאי

בילדותינו, התמלאו בל"ג בעומר השכונות ברחבי ישראל במדורות ענק. ילדים היו מתגייסים במרץ מיד אחרי פסח למלאכת איסוף הקרשים, וראשונות היו נופלות קורבן עגלות הסופר. לעשות על האש לא היה טרנדי במדורות כל כך. החושך, האבק והחול מסביב (הרי לא עושים מדורה על מדשאה נוחה) היו גורמים לנו לאכול קבב חצי חי עם גרגרי חול. ומה נשאר? רק תפוח אדמה שנזרק למדורה, מעדן אמיתי עם טעם מיוחד, בתקווה שלא נהפך לפחם בפני עצמו.

אבל הזמנים השתנו, אנחנו הרבה יותר מודעים לנזקי המדורות ולאיכות הסביבה, שלא נזכיר את היעלמות השטחים הפתוחים שאפיינו פעם גם את הערים הגדולות ביותר. כל זה לא אומר שעל תפוח אדמה במדורה חייבים לוותר, וכזה אפשר "לייצר" גם במטבח הפרטי. השף נאור כהן ילמד אתכם כמה טריקים ללהיט המושלם הזה, שיילך נהדר עם טחינה טובה בצד.

תפוח אדמה מדורה

מתכון מאת: נאור כהן, מערכת וואלה אוכל

10 דקות עבודה,50 דקות סה"כ,קל להכנה,6 סועדים
תפוח אדמה על האש של נאור כהן ממסעדת השומר 1. אפיק גבאי
בלי להדליק את האש. תפוח אדמה מעושן כמו מהמדורה

מצרכים למתכון

    • 6תפוחי אדמה (רצוי מזן דזירה)
    • 6יחידותפלפל אנגלי
    • 4גבעוליטימין
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • שמן זית
  • להגשה (רשות)

    • טחינה

אופן ההכנה

איך מכינים תפוח אדמה מדורה?

  • 1
    מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, טימין ופלפל אנגלי עד לריכוך.
  • 2
    מסננים את המים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד שיוצא עשן קל מהסיר. מכבים את האש ונותנים לעשן להישאר בסיר עוד 5 דקות.
  • 3
    פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות לאורך. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ועוד קצת טימין קצוץ.
  • 4
    מחממים מחבת רחבה, מוסיפים מעט שמן וצורבים את תפוחי האדמה עד להשחמה.
  • 5
    מגישים חם עם טחינה מעל.
1
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully