תפוח אדמה 'מדורה'
הכיף בל"ג בעומר הוא שלא צריך לבשל ארוחה גדולה ומגוונת - שף נאור כהן מדוכן האוכל השומר 1 מכין תפוח אדמה בניחוח מעושן על המחבת הביתית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6תפוחי אדמה (רצוי מזן דזירה)
- 6יחידותפלפל אנגלי
- 4גבעוליטימין
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
להגשה (רשות)
- טחינה
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים תפוח אדמה 'מדורה'?
- 1מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים, טימין ופלפל אנגלי עד לריכוך.
- 2מסננים את המים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עד שיוצא עשן קל מהסיר. מכבים את האש ונותנים לעשן להישאר בסיר עוד 5 דקות.
- 3פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות לאורך. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ועוד קצת טימין קצוץ.
- 4מחממים מחבת רחבה, מוסיפים מעט שמן וצורבים את תפוחי האדמה עד להשחמה.
- 5מגישים חם עם טחינה מעל.