כרובית מעושנת וצלויה
הכיף בל"ג בעומר הוא שלא צריך לבשל ארוחה גדולה ומגוונת - שף נאור כהן מדוכן האוכל השומר 1 מעשן כרובית שלמה במעשנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 2 כרוביות בינוניות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 צרור תימין שהתייבש מעט
- שמן זית
- טחינה להגשה
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול מרתיחים מים וחולטים את הכרוביות בשלמותן עם מעט מלח 5 דקות, ומסננים.
- 2. שמים את הכרוביות על משטח קליית ירקות במעשנת, מסדרים מסביב את צרור התימין, מתבלים את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל, ומכסים בנייר אלומיניום.
- 3. מדליקים את האש על להבה בינונית, ומעשנים את הכרובית 15 דקות.
- 4. מוציאים את הכרובית ממשטח הקלייה, משמנים אותה קלות, ומכניסים לתנור שחומם מראש (220 מעלות) עד שהכרובית נעשית בצבע זהב. מגישים חם עם טחינה בצד.