וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חציל קלוי עם סלסת עגבניות

הכיף בל"ג בעומר הוא שלא צריך לבשל ארוחה גדולה ומגוונת - שף נאור כהן מדוכן האוכל השומר 1 מכין חציל קלוי על האש עם סלסת עגבניות ןסלרי פריך

מתכון מאת: נאור כהן, מערכת וואלה!

חציל קלוי של נאור כהן ממסעדת השומר 1. אפיק גבאי
חציל קלוי של נאור כהן ממסעדת השומר 1

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 3 חצילים בלאדי
  • לסלסה:
  • 3 עגבניות
  • 1 בצל סגול
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור נענע
  • 3 מקלות סלרי אמריקאי
  • 2 שיני שום
  • 50 גרם גרעיני חמנייה קלויים
  • 50 גרם גרעיני דלעת קלויים
  • מיץ מ-1 לימון
  • שמן זית
  • יוגורט (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. קולים את החצילים על אש גלויה, מצננים ומקלפים.
  • 2. קוצצים את כל הירקות ועשבי התיבול לסלסה.
  • 3. במחבת מטגנים בשמן זית את הסלרי הקצוץ עד שיהיה פריך, מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה, מורידים מהאש.
  • 4. מערבבים את כל הירקות לסלסה עם הסלרי המטוגן.
  • 5. מתבלים את החציל במלח ופלפל, מיץ לימון ושמן זית.
  • 6. מניחים בצלחת הגשה את החצילים, מניחים את הסלסה מעל ובוזקים מעט שמן זית ויוגורט, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully