חציל קלוי עם סלסת עגבניות
הכיף בל"ג בעומר הוא שלא צריך לבשל ארוחה גדולה ומגוונת - שף נאור כהן מדוכן האוכל השומר 1 מכין חציל קלוי על האש עם סלסת עגבניות ןסלרי פריך
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 3 חצילים בלאדי
- לסלסה:
- 3 עגבניות
- 1 בצל סגול
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה
- 1/2 צרור נענע
- 3 מקלות סלרי אמריקאי
- 2 שיני שום
- 50 גרם גרעיני חמנייה קלויים
- 50 גרם גרעיני דלעת קלויים
- מיץ מ-1 לימון
- שמן זית
- יוגורט (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. קולים את החצילים על אש גלויה, מצננים ומקלפים.
- 2. קוצצים את כל הירקות ועשבי התיבול לסלסה.
- 3. במחבת מטגנים בשמן זית את הסלרי הקצוץ עד שיהיה פריך, מוסיפים את השום ומטגנים עוד חצי דקה, מורידים מהאש.
- 4. מערבבים את כל הירקות לסלסה עם הסלרי המטוגן.
- 5. מתבלים את החציל במלח ופלפל, מיץ לימון ושמן זית.
- 6. מניחים בצלחת הגשה את החצילים, מניחים את הסלסה מעל ובוזקים מעט שמן זית ויוגורט, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת, ומגישים.