צ'ירשי טריפולטאי
כל שולחן שבת טריפולטאי חייב סלט צ'ירשי. סלט דלעת מתובל ופיקנטי, הפעם עם גזר כמון ופפריקה חריפה שכיף לאכול עם הקוסקוס של שישי או מעל החלה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250גרםדלעת קלופה
- 2גזרים קלופים
- 1כפיתשום כתוש
- 1כפיתכמון טחון
- 1כפיתקימל טחון
- 1כפיתפפריקה חריפה
- ¼כוסשמן קנולה
- 1כףחומץ יין אדום או מיץ מחצי לימון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים צ'ירשי טריפולטאי?
- 1חותכים את הדלעת לקוביות, ואת הגזר לטבעות בעובי 2 ס"מ.
- 2שמים את הדלעת והגזר בסיר עם מים, ומבשלים עד לריכוך. מסננים ומרסקים בעזרת כף.
- 3מתבלים את הדלעת בשום ובתבלינים, ובוחשים פנימה את השמן והחומץ או הלימון.