וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

באבא גנוש

השידוך בין חציל קלוי ובין רימון מתוק-חמוץ אינו שגרתי, אך הוא משקף את מהות המטבח הערבי: חריפות שמשתלבת במתיקות וחמצמצות; מרקמים רכים לצד נוקשות ופריכות

מתכון מאת: נוף עתמאנה איסמעיל, מערכת וואלה!

באבא גנוש חצילים. אמיר דיב,
באבא גנוש חצילים/אמיר דיב

מצרכים למתכון

  • להכנת 6 מנות
  • 2 חצילים באלדי
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים
  • גרגרים מרימון אחד
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 1 גמבה ירוקה קצוצה
  • 2-1 שיני שום כתושות
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 3 כפות רכז רימונים
  • מיץ מלימון אחד
  • גרידה מלימון אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. צולים את החצילים עם הקליפה על גבי אש גלויה, על הכיריים או בגריל.
  • 2. מקלפים ומניחים במסננת על מנת שיגירו מעט מהנוזלים. לאחר שהחצילים התקררו והגירו את נוזליהם, קוצצים אותם גס ומעבירים לקערה.
  • 3. מוסיפים לקערה את כל מרכיבי הסלט ומתבלים במלח לפי הטעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully