פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      באבא גנוש

      השידוך בין חציל קלוי ובין רימון מתוק-חמוץ אינו שגרתי, אך הוא משקף את מהות המטבח הערבי: חריפות שמשתלבת במתיקות וחמצמצות; מרקמים רכים לצד נוקשות ופריכות

      6 מדרגים / 3.28 כוכבים

      באבא גנוש חצילים (יח
      באבא גנוש חצילים (יח"צ , אמיר דיב)

      מצרכים

      • להכנת 6 מנות
      • 2 חצילים באלדי
      • 3 בצלים ירוקים קצוצים
      • גרגרים מרימון אחד
      • חופן עלי נענע קצוצים
      • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
      • 1 פלפל חריף קצוץ
      • 1 גמבה ירוקה קצוצה
      • 2-1 שיני שום כתושות
      • 2 עגבניות קצוצות
      • 3 כפות רכז רימונים
      • מיץ מלימון אחד
      • גרידה מלימון אחד
      • 4 כפות שמן זית
      • מלח לפי הטעם

      אופן ההכנה

      • 1. צולים את החצילים עם הקליפה על גבי אש גלויה, על הכיריים או בגריל.
      • 2. מקלפים ומניחים במסננת על מנת שיגירו מעט מהנוזלים. לאחר שהחצילים התקררו והגירו את נוזליהם, קוצצים אותם גס ומעבירים לקערה.
      • 3. מוסיפים לקערה את כל מרכיבי הסלט ומתבלים במלח לפי הטעם.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -