באבא גנוש
השידוך בין חציל קלוי ובין רימון מתוק-חמוץ אינו שגרתי, אך הוא משקף את מהות המטבח הערבי: חריפות שמשתלבת במתיקות וחמצמצות; מרקמים רכים לצד נוקשות ופריכות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- להכנת 6 מנות
- 2 חצילים באלדי
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- גרגרים מרימון אחד
- חופן עלי נענע קצוצים
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 1 גמבה ירוקה קצוצה
- 2-1 שיני שום כתושות
- 2 עגבניות קצוצות
- 3 כפות רכז רימונים
- מיץ מלימון אחד
- גרידה מלימון אחד
- 4 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. צולים את החצילים עם הקליפה על גבי אש גלויה, על הכיריים או בגריל.
- 2. מקלפים ומניחים במסננת על מנת שיגירו מעט מהנוזלים. לאחר שהחצילים התקררו והגירו את נוזליהם, קוצצים אותם גס ומעבירים לקערה.
- 3. מוסיפים לקערה את כל מרכיבי הסלט ומתבלים במלח לפי הטעם.