עוגת ספוג דובדבנים

הפעם אני מפנקת במתכון נהדר שאהוב עלי במיוחד. עוגת ספוג שמלווה אותי מתחילת דרכי כאופה לפני 25 שנה ועד היום. עוגה עדינה ורכה, ונילית ואוורירית שתספוג לתוכה שלל תוספות ספונטניות (שוקולד צ'יפס, אגוזים, פירות טריים ויבשים).

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה!
עוגת דובדבנים

מצרכים

  • ל-2 עוגות אינגליש/עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ או 12 קאפקייקס.
  • תערובת היבשים:
  • קמח 350 גר' (1/2 1 כוס)
  • סוכר 300 גר' (1/2 1 כוס)
  • אבקת אפיה 10 גר' (1 שקית)
  • סוכר וניל 10 גר' (1שקית)
  • מלח 1/4 כפית
  • 50 גרם תוספות לגיוון (אני השתמשתי בשוקולד מריר שגרסתי במעבד המזון, יכול להיות גם שוקולד צ'יפס, אגוזים, פירות טריים ויבשים)
  • לתערובת הרטובים
  • מיץ תפוזים 200 גר' (כמעט כוס מלאה)
  • שמן 120 גר' (1/2 כוס)
  • 8 חלמונים L
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • בקערת המיקסר:
  • 8 חלבונים L
  • סוכר 50 גר' (רבע כוס)
  • לקצפת:
  • 1/2 ל' שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 צנצנת זכוכית של דובדבנים חמוצים מגולענים (להשיג בכל מרכול) או לחילופין דובדבנים חמוצים טריים, מגולענים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף קורנפלור

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים. בשלב הזה ניתן להוסיף לקערה 50 גר' תוספות לגיוון, השתמשתי בשוקולד מריר שגרסתי במעבד מזון.
  • 2. בקערה קטנה יותר מערבבים יחד את החומרים הרטובים.
  • 3. בקערת המיקסר מערבבים עם מקצף חלבונים וסוכר עד להיווצרות קצף יציב ומבריק.
  • 4. מוסיפים את בלילת המיץ והשמן לחומרים היבשים שבקערה הגדולה. מערבבים רק עד לאיחוד, כדקה, לא יותר, זה בסדר גמור אם הבלילה נראית מעט גושית.
  • 5. מוסיפים ומקפלים בעדינות את הקצף לתוך הבלילה הרטובה.
  • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כחצי שעה. לבדוק אם העוגה מוכנה ואפויה גם במרכזה ע"י קיסם או שיפוד עץ. מכניסים ומוציאים. אם הקיסם יוצא מכוסה בפירורים לחים סימן שאפשר לכבות את התנור. אם הקיסם מכוסה בבלילה רטובה, נמשיך לאפות עוד חמש דקות ונבדוק שוב. מוציאים את העוגה ומצננים לגמרי לפני הציפוי והקישוט.
  • 7. מסננים את מיץ הדובדבנים ממים, מוזגים לקלחת ומרתיחים.
  • 8. בצלוחית ממיסים קורנפלור במיץ מערבבים היטב ושופכים לתוך סירופ הדובדבנים המבעבע. מערבבים היטב עד להסמכה ומקררים לגמרי לפני קישוט העוגה.
  • 9. פורסים את העוגה ל-4 שכבות ביניהן מורחים כמות נדיבה של קצפת ומפזרים מהדובדבנים בסירופ. מכינים מהשמנת קצפת יציבה. מורחים בין השכבות ומצפים את השכבה העליונה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully