- 1. מערבבים בקערה את החומרים היבשים. בשלב הזה ניתן להוסיף לקערה 50 גר' תוספות לגיוון, השתמשתי בשוקולד מריר שגרסתי במעבד מזון.
-
- 2. בקערה קטנה יותר מערבבים יחד את החומרים הרטובים.
-
- 3. בקערת המיקסר מערבבים עם מקצף חלבונים וסוכר עד להיווצרות קצף יציב ומבריק.
-
- 4. מוסיפים את בלילת המיץ והשמן לחומרים היבשים שבקערה הגדולה. מערבבים רק עד לאיחוד, כדקה, לא יותר, זה בסדר גמור אם הבלילה נראית מעט גושית.
-
- 5. מוסיפים ומקפלים בעדינות את הקצף לתוך הבלילה הרטובה.
-
- 6. אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כחצי שעה. לבדוק אם העוגה מוכנה ואפויה גם במרכזה ע"י קיסם או שיפוד עץ. מכניסים ומוציאים. אם הקיסם יוצא מכוסה בפירורים לחים סימן שאפשר לכבות את התנור. אם הקיסם מכוסה בבלילה רטובה, נמשיך לאפות עוד חמש דקות ונבדוק שוב. מוציאים את העוגה ומצננים לגמרי לפני הציפוי והקישוט.
-
- 7. מסננים את מיץ הדובדבנים ממים, מוזגים לקלחת ומרתיחים.
-
- 8. בצלוחית ממיסים קורנפלור במיץ מערבבים היטב ושופכים לתוך סירופ הדובדבנים המבעבע. מערבבים היטב עד להסמכה ומקררים לגמרי לפני קישוט העוגה.
-
- 9. פורסים את העוגה ל-4 שכבות ביניהן מורחים כמות נדיבה של קצפת ומפזרים מהדובדבנים בסירופ. מכינים מהשמנת קצפת יציבה. מורחים בין השכבות ומצפים את השכבה העליונה.