- 1. מכינים את העגבניות: מכסים את העגבניות המיובשות בשמן זית ועלי בזיליקום, משרים 1/2 שעה, מסננים וקוצצים.
-
- 2. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה לשים את הקמח המלא, קמח הלחם והמים במשך 5-7 דקות עד לקבלת בצק דביק.
-
- 3. מוסיפים את השמרים, המלח והקצח, מגבירים את מהירות הלישה, ומוסיפים את שמן הזית ואחריו את העגבניות המיובשות ואת עלי הבזיליקום.
-
- 4. מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב- 50%.
-
- 5. מקמחים את משטח העבודה, ומעבירים אליו את הבצק. מקמחים מעט את הבצק, ובעזרת קלף או מרית מחלקים אותו לארבע. בידיים מקומחות סוגרים בעדינות כל חלק לכדור, מכסים את ארבעת הכדורים במגבת ל-10 דקות.
-
- 6. מעצבים את המאפה: על משטח מקומח ובידיים מקומחות פוחסים ומותחים מעט כדור בצק. בעזרת קלף יוצרים 3 פתחים, ומעבירים לתבנית עליה פרוש נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הכדורים. משאירים אותם לתפוח במשך 45 דקות.
-
- 7. מכניסים לתנור בחום 220 מעלות למשך 15 דקות עד להשחמה קלה. מוציאים ומצננים במשך 15 דקות. מברישים את המאפים בתערובת שמן זית ושום כתוש. מגישים עם גבינה.
-
- 8. לגיוון: ניתן לשלב בבצק אנשובי או זיתים במקום עגבניות מיובשות. ניתן גם לשלב 50% עגבניות ו-50% זיתים.