מתכונים חמים

כדורי בשר שבדיים

מועמד מאסטר שף מישה לדרמן מכין כדורי בשר שבדיים עם טוויסט ישראלי

מתכון מאת: מישה לדרמן, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(צילום: עידו שחם, עריכה: יותם וקס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 20 תפוחי אדמה ננסיים
  • חופן שמיר
  • 10 בצלי שאלוט
  • 2 שיני שום
  • 500 גרם בשר בקר טחון (עם הרבה שומן)
  • 200 גרם חמאה (לשומרי כשרות ניתן להחליף במחמאה)
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • כף חרדל דיז'ון
  • 2 כפות קמח
  • 1 כף ציר בקר
  • 1 כף סויה
  • ריבת חמוציות
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • צ'ילי קצות
  • מנגו
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים בסיר מים לתפוחי האדמה עם 5 ענפי שמיר ומלח. מכניסים את תפוחי האדמה למים לכ 15-20 דקות, עד שהם רכים מספיק בשביל להעביר דרכם סכין.
  • 2. בינתיים מקלפים את השאלוטס ומכניסים 6 מתוכם לתנור בחום של 200 מעלות, עם שמן זית, מלח ופלפל, לכ-30 דקות עד שהם מזהיבים.
  • 3. קוצצים דק את ארבעת בצלי השאלוט הנותרים, ו-2 שיני שום ומטגנים בשמן זית כ-5 דקות, עד שהם הופכים שקופים.
  • 4. מערבבים בקערה את השום והבצל עם הבשר, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה היטב, ביצה, חרדל, מלח ופלפל, ומערבבים היטב עם הידיים עד להיווצרות תערבות אחידה.
  • 5. יוצרים מהתערובת עיגולים קטנים בעזרת ידיים רטובות. מטגנים את הקציצות עם חמאה (אם משתמשים במחמאה - כף מחמאה ושמן זית), כ- 4-5 דקות. מוציאים את הכשורים מהמחבת, נפטרים מהשומן המיוצר, ומוספים עוד חמאה.
  • 6. מוסיפים למחבת עם החמאה 2 כפות קמח ועם מטרפה ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר הבקר ונותנים לתערובת לרתוח 3-4 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, כף סויה וכף ריבת חמוציות, מערבבים יחד.
  • 7. שופכים את הרוטב בצלחת נמוכה, חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומפזרים בכל צלחת, מסדרים את כדורי הבשר (כ-8 כדורים למנה) ומנקדים בריבת החמוציות. מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה, שמיר, צ'ילי קצוץ, ומגרדים מנגו מלמעלה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully