פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כדורי בשר שבדיים

      מועמד מאסטר שף מישה לדרמן מכין כדורי בשר שבדיים עם טוויסט ישראלי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום: עידו שחם, עריכה: יותם וקס

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 20 תפוחי אדמה ננסיים
      • חופן שמיר
      • 10 בצלי שאלוט
      • 2 שיני שום
      • 500 גרם בשר בקר טחון (עם הרבה שומן)
      • 200 גרם חמאה (לשומרי כשרות ניתן להחליף במחמאה)
      • צרור פטרוזיליה
      • 1 ביצה
      • כף חרדל דיז'ון
      • 2 כפות קמח
      • 1 כף ציר בקר
      • 1 כף סויה
      • ריבת חמוציות
      • מלח
      • פלפל
      • שמן זית
      • צ'ילי קצות
      • מנגו

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים בסיר מים לתפוחי האדמה עם 5 ענפי שמיר ומלח. מכניסים את תפוחי האדמה למים לכ 15-20 דקות, עד שהם רכים מספיק בשביל להעביר דרכם סכין.
      • 2. בינתיים מקלפים את השאלוטס ומכניסים 6 מתוכם לתנור בחום של 200 מעלות, עם שמן זית, מלח ופלפל, לכ-30 דקות עד שהם מזהיבים.
      • 3. קוצצים דק את ארבעת בצלי השאלוט הנותרים, ו-2 שיני שום ומטגנים בשמן זית כ-5 דקות, עד שהם הופכים שקופים.
      • 4. מערבבים בקערה את השום והבצל עם הבשר, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה היטב, ביצה, חרדל, מלח ופלפל, ומערבבים היטב עם הידיים עד להיווצרות תערבות אחידה.
      • 5. יוצרים מהתערובת עיגולים קטנים בעזרת ידיים רטובות. מטגנים את הקציצות עם חמאה (אם משתמשים במחמאה - כף מחמאה ושמן זית), כ- 4-5 דקות. מוציאים את הכשורים מהמחבת, נפטרים מהשומן המיוצר, ומוספים עוד חמאה.
      • 6. מוסיפים למחבת עם החמאה 2 כפות קמח ועם מטרפה ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר הבקר ונותנים לתערובת לרתוח 3-4 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, כף סויה וכף ריבת חמוציות, מערבבים יחד.
      • 7. שופכים את הרוטב בצלחת נמוכה, חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומפזרים בכל צלחת, מסדרים את כדורי הבשר (כ-8 כדורים למנה) ומנקדים בריבת החמוציות. מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה, שמיר, צ'ילי קצוץ, ומגרדים מנגו מלמעלה.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -