- 1. מרתיחים בסיר מים לתפוחי האדמה עם 5 ענפי שמיר ומלח. מכניסים את תפוחי האדמה למים לכ 15-20 דקות, עד שהם רכים מספיק בשביל להעביר דרכם סכין.
-
- 2. בינתיים מקלפים את השאלוטס ומכניסים 6 מתוכם לתנור בחום של 200 מעלות, עם שמן זית, מלח ופלפל, לכ-30 דקות עד שהם מזהיבים.
-
- 3. קוצצים דק את ארבעת בצלי השאלוט הנותרים, ו-2 שיני שום ומטגנים בשמן זית כ-5 דקות, עד שהם הופכים שקופים.
-
- 4. מערבבים בקערה את השום והבצל עם הבשר, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה היטב, ביצה, חרדל, מלח ופלפל, ומערבבים היטב עם הידיים עד להיווצרות תערבות אחידה.
-
- 5. יוצרים מהתערובת עיגולים קטנים בעזרת ידיים רטובות. מטגנים את הקציצות עם חמאה (אם משתמשים במחמאה - כף מחמאה ושמן זית), כ- 4-5 דקות. מוציאים את הכשורים מהמחבת, נפטרים מהשומן המיוצר, ומוספים עוד חמאה.
-
- 6. מוסיפים למחבת עם החמאה 2 כפות קמח ועם מטרפה ומערבבים היטב. מוסיפים את ציר הבקר ונותנים לתערובת לרתוח 3-4 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, כף סויה וכף ריבת חמוציות, מערבבים יחד.
-
- 7. שופכים את הרוטב בצלחת נמוכה, חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומפזרים בכל צלחת, מסדרים את כדורי הבשר (כ-8 כדורים למנה) ומנקדים בריבת החמוציות. מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה, שמיר, צ'ילי קצוץ, ומגרדים מנגו מלמעלה.