מתכונים חמים

כדורי בשר נוסח גרמניה

סבינה ולדמן ממסעדת "רוטשילד'ס קיטשן" שבתל אביב לוקחת אתכם אל מחוזות בוואריה שבגרמניה, עם מתכון בלתי נשכח לכדורי בשר נימוחים, תוצרת גרמניה.

מתכון מאת: סבינה ולדמן ,מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

כדורי בשר בסגנון גרמני

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכדורי הבשר:
  • כף חמאה
  • חצי בצל קצוץ דק
  • 2 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום, מפוררות
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 250 גרם בשר עגל טחון
  • 3 פילטים של אנשובי, קצוצים דק מאד
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כפית גרדת לימון
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • למי הבישול:
  • 2 ליטר מים
  • 1 בצל בינוני שלם וקלוף
  • עלה דפנה
  • כפית מלח
  • לרוטב:
  • 4 כפות חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף צלפים מסוננים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. כדורי הבשר: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית במשך 5 דקות תוך ערבוב תמידי. מורידים מהאש ומצננים.
  • 2. בקערה גדולה מניחים את הלחם המפורר ואת השמנת המתוקה ומשרים כ-10 דקות. מוסיפים את הבצל ויתר החומרים ומערבבים היטב. עם ידיים רטובות, מגלגלים לכדורים בקוטר 5 ס"מ. מעבירים למקרר לשעה.
  • 3. מרתיחים בסיר גדול את מרכיבי מי הבישול וממשיכים לבשל אותם במשך עשר דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
  • 4. מוסיפים את כדורי הבשר ומביאים לרתיחה בשנית ואז מנמיכים את הלהבה. כעבור 20 דקות מוציאים את הכדורים בעזרת כף מחוררת.
  • 5. מסננים את המי בישול במסננת דקה ושומרים את הנוזלים.
  • 6. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ממיסים את החמאה על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב. כשנוצרת תערובת סמיכה מגבירים את הלהבה ומוסיפים בהדרגה 3 כוסות ממי הבישול תוך כדי ערבוב. בשלב זה צריך להיווצר רוטב קטיפתי וחלק.
  • 7. מוסיפים את מיץ הלימון והצלפים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם.
  • 8. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים. מוסיפים רבע כוס מהרוטב החם אל קערת החלמונים ומערבבים מיד. מוסיפים אל החלמונים את השמנת החמוצה ומעבירים את כל התערובת אל סיר הרוטב.
  • 9. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את כדורי הבשר. מערבבים בעדינות מבלי לפגוע בכדורים ומחממים יחד במשך 5 דקות.
  • 10. מגישים עם אורז או פירה והרבה רוטב מעל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully