- 1. כדורי הבשר: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית במשך 5 דקות תוך ערבוב תמידי. מורידים מהאש ומצננים.
-
- 2. בקערה גדולה מניחים את הלחם המפורר ואת השמנת המתוקה ומשרים כ-10 דקות. מוסיפים את הבצל ויתר החומרים ומערבבים היטב. עם ידיים רטובות, מגלגלים לכדורים בקוטר 5 ס"מ. מעבירים למקרר לשעה.
-
- 3. מרתיחים בסיר גדול את מרכיבי מי הבישול וממשיכים לבשל אותם במשך עשר דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
-
- 4. מוסיפים את כדורי הבשר ומביאים לרתיחה בשנית ואז מנמיכים את הלהבה. כעבור 20 דקות מוציאים את הכדורים בעזרת כף מחוררת.
-
- 5. מסננים את המי בישול במסננת דקה ושומרים את הנוזלים.
-
- 6. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ממיסים את החמאה על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב. כשנוצרת תערובת סמיכה מגבירים את הלהבה ומוסיפים בהדרגה 3 כוסות ממי הבישול תוך כדי ערבוב. בשלב זה צריך להיווצר רוטב קטיפתי וחלק.
-
- 7. מוסיפים את מיץ הלימון והצלפים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם.
-
- 8. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים. מוסיפים רבע כוס מהרוטב החם אל קערת החלמונים ומערבבים מיד. מוסיפים אל החלמונים את השמנת החמוצה ומעבירים את כל התערובת אל סיר הרוטב.
-
- 9. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את כדורי הבשר. מערבבים בעדינות מבלי לפגוע בכדורים ומחממים יחד במשך 5 דקות.
-
- 10. מגישים עם אורז או פירה והרבה רוטב מעל.