קינוח שוקולד בוטנים
למי שרוצה משהו מתוק עם שוקולד אבל מתעצל לעמול שעות במטבח - הקינוח הזה של נעמה נויהאוז שמשלב בוטנים ושוקולד הוא הפתרון המושלם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-50 ממתקים קטנים במנז'טים בגודל 1.5.
- 400 גר' שוקולד מריר איכותי או חלב (אני הכי אוהבת לשלב 100 גר' חלב ו-300 גר' מריר)
- 500 גר' בוטנים קלויים מלוחים (ניתן להכין גם עם שקדים קלויים מומלחים, קשיו קלוי, פקאנים וכד')
- לציפוי
- חמאת בוטנים חלקה (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את השוקולד בזהירות במיקרו בקערת זכוכית, בפולסים של 30 שניות עד שכולו נמס וחלק.
- 2. מסירים מהבוטנים את הקליפה הדקה החומה (הכי קל לקחת חופן בוטנים ביד ולשפשף בין כפות הידיים).
- 3. מוסיפים את הבוטנים לשוקולד המומס ומערבבים היטב עד לציפוים המוחלט. ממלאים את המנז'טים בעזרת שתי כפיות.
- 4. מניחים במקרר עד להתייצבות. אם רוצים, לפני ההגשה מקשטים בזילוף קטנטנן של חמאת בוטנים חלקה. ניתן לשמור בכלי סגור במקרר כשבועיים.