קרפ שוקולד ועוגת גבינה
תשכחו ליום אחד מהקלוריות או מהמשקל, ותפרגנו לעצמכם ארוחת בוקר מושחתת במיוחד. החבר'ה ב"מקס ברנר" עם מתכון מענג של קרפ אוורירי במילוי מושחת של עוגת גבינה ושוקולד.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות קמח
- 2 כפות חמאה רכה
- 6 ביצים
- 3 כוסות חלב
- לממרח גבינה (אם אין בבית או מתעצלים ניתן להחליף בכל ממרח מתוק אחר - ממרח שוקולד, אגוזים, וכו'):
- 2 כפות גבינת שמנת
- 1 כף גבינת עזים
- 2 כפות גבינת מסקרפונה
- 1/2 1 כף שמנת חמוצה
- 2 כפות סוכר
- כפית אבקת סוכר
- מעט גרידת לימון
- לתוספות (גם פה אפשר להמיר במה שיש בבית):
- גלידת שמנת וניל
- 100 גרם שוקולד לבן
- 100 גרם שוקולד חלב
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- * ניתן להוסיף גם עוגיות טחונות או פירות חתוכים
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים את החלב והביצים בעזרת בלנדר ידני.
- 2. מוסיפים את המלח, הסוכר והקמח ומערבבים תוך בחישה איטית מאד.
- 3. לבסוף מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב עד למרקם אחיד
- 4. לממרח גבינה: מערבבים את כל המצרכים בבלנדר ידני עד למרקם אחיד.
- 5. מפזרים מצקת מבלילת הקרפ על מחבת על אש קטנה. מטגנים למשך 45 שניות לאחר מכן הופכים לעוד 30 שניות.
- 6. לאחר שהקרפ מוכן מורידים על משטח עבודה ומורחים כף מממרח הגבינה. מוסיפים שברי שקולד לבן, ניתן להוסיף גם עוגיות קראמבל טחונות.
- 7. מקפלים את הקרפ לרבע ומפזרים אבקת סוכר מעל.
- 8. מחממים את השוקולד חלב עם שמנת מתוקה עד לקבלת הגנאש ומוזגים מעל הקרפ.