וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פולנטה, ראגו פטריות ופרמזן

השילוב של פולנטה מתירס טרי, פטריות ופרמזן יוצר מנה שכולה קלאסיקה איטלקית משובחת. מתכון של דן זוארץ ממסעדת דלידה בת"א

מתכון מאת: דן זוארץ, מערכת וואלה

ארוחת החג של מסעדת דלידה. נמרוד סונדרס
ארוחת החג של מסעדת דלידה

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים
  • 10 קלחי תירס
  • 3 כוסות חלב 3%
  • כוס שמנת מתוקה
  • כוס מים
  • קורט מלח
  • כ-300 גרם של פטריות שמפיניון, פורטובלו ושיטאקי
  • 1 שום קצוץ
  • 2 קוביות חמאה
  • 4 כפות סויה
  • פרמזן מגורד

אופן ההכנה

  • 1. לפולנטה: מפרקים את גרגירי התירס מהקלחים. מכניסים לסיר עם 3 כוסות חלב, כוס שמנת מתוקה וכוס מים.
  • 2. לאחר רתיחה מוציאים את כל מה שצף בסיר, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
  • 3. מצמצמים מעט את הרוטב בלי כיסוי. מסירים מהאש וטוחנים את התירס עם מעט מהנוזל ומלח.
  • 4. לראגו: חותכים לפרוסות פטריות שמפיניון, פורטובלו ושיטאקי. מכניסים למחבת ביחד עם מעט שום קצוץ, 2 קוביות חמאה ומכסים. מבשלים על אש הכי קטנה.
  • 5. לאחר כ-40 דקות הפטריות מתרככות. בשלב הזה מורידים את הכיסוי ומעלים את החום. מוסיפים 4 כפות סויה ומסירים מהאש.
  • 63. להגשה- יוצקים פולנטה לצלחת עמוקה, מעל ראגו פטריות ומעל פרמזן מגורד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully