פולנטה, ראגו פטריות ופרמזן
השילוב של פולנטה מתירס טרי, פטריות ופרמזן יוצר מנה שכולה קלאסיקה איטלקית משובחת. מתכון של דן זוארץ ממסעדת דלידה בת"א
מצרכים
- ל-4 סועדים
- 10 קלחי תירס
- 3 כוסות חלב 3%
- כוס שמנת מתוקה
- כוס מים
- קורט מלח
- כ-300 גרם של פטריות שמפיניון, פורטובלו ושיטאקי
- 1 שום קצוץ
- 2 קוביות חמאה
- 4 כפות סויה
- פרמזן מגורד
אופן ההכנה
- 1. לפולנטה: מפרקים את גרגירי התירס מהקלחים. מכניסים לסיר עם 3 כוסות חלב, כוס שמנת מתוקה וכוס מים.
- 2. לאחר רתיחה מוציאים את כל מה שצף בסיר, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
- 3. מצמצמים מעט את הרוטב בלי כיסוי. מסירים מהאש וטוחנים את התירס עם מעט מהנוזל ומלח.
- 4. לראגו: חותכים לפרוסות פטריות שמפיניון, פורטובלו ושיטאקי. מכניסים למחבת ביחד עם מעט שום קצוץ, 2 קוביות חמאה ומכסים. מבשלים על אש הכי קטנה.
- 5. לאחר כ-40 דקות הפטריות מתרככות. בשלב הזה מורידים את הכיסוי ומעלים את החום. מוסיפים 4 כפות סויה ומסירים מהאש.
- 63. להגשה- יוצקים פולנטה לצלחת עמוקה, מעל ראגו פטריות ומעל פרמזן מגורד.