- 1. מתחילים בהכנת רוטב הקרמל שהוא למעשה הבסיס של הגלידה הבייתית: שמים בסיר קטן חמאה, סוכר, 1/4 כוס שמנת, ומלח. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומצמצמים על אש נמוכה תוך ערבוב כ-5 דקות או עד שהנוזל מסמיך מעט. חשוב להשגיח ולערבב כל הזמן כדי שהקרמל לא יישרף. מצננים עד שמתקבל קרם בצבע ומרקם של טופי.
-
- 2. מערבבים היטב את קרם הקרמל עם גבינת השמנת. מקציפים את חבילת השמנת לקצפת. מערבבים בתנועות קיפול עם תערובת הגבינה והקרמל עם הקצפת. מעבירים לתבנית או כלי פלסטיק רחב ומכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
-
- 3. שוברים את העוגיות לפירורים, ומערבבים עם החמאה המומסת והאגוזים.
-
- 4. פורסים את הבננות לפרוסות, ומטפטפים עליהן מיץ לימון (כאמור, כדי למנוע השחרה).
-
- 5. ממיסים את השוקולד עם שאר החמאה בקערית מיקרו בפולסים של 30 שניות, או לחילופין בבן מארי.
-
- 6. מרכיבים את הקינוח: ממלאים תחתית צנצנת בתערובת העוגיות והאגוזים, מעליה מניחים מספר פרוסות בננה, מוסיפים שכבה של גלידת קרמל ובעזרת כף מטפטפים את השוקולד המומס. מעליו מפזרים שוב מעט שברי עוגיות ואגוזים.