וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קינוח שלום למלכה

ביסקוויטים, פירורי חמאה, בננות וגלידת קרמל - קינוח שכולו שחיתות המוגש בצנצנת ומזכיר את הטיול בהודו

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה

קינוח שלום למלכה. נמרוד סונדרס, מערכת וואלה
קינוח שלום למלכה/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • 4-6 מנות, תלוי בגודל הצנצנות
  • לגלידת קרמל:
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה + 1 חבילה שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 גביע גבינת שמנת (225 גרם) מעל 20% שומן בטמפרטורת החדר
  • להרכבה:
  • 1 חבילה ביסקוויטים (עוגיות חמאה או עוגיות קרמל)
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • אגוזי מלך שבורים
  • 3-4 בננות
  • מיץ לימון
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • 1. מתחילים בהכנת רוטב הקרמל שהוא למעשה הבסיס של הגלידה הבייתית: שמים בסיר קטן חמאה, סוכר, 1/4 כוס שמנת, ומלח. מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומצמצמים על אש נמוכה תוך ערבוב כ-5 דקות או עד שהנוזל מסמיך מעט. חשוב להשגיח ולערבב כל הזמן כדי שהקרמל לא יישרף. מצננים עד שמתקבל קרם בצבע ומרקם של טופי.
  • 2. מערבבים היטב את קרם הקרמל עם גבינת השמנת. מקציפים את חבילת השמנת לקצפת. מערבבים בתנועות קיפול עם תערובת הגבינה והקרמל עם הקצפת. מעבירים לתבנית או כלי פלסטיק רחב ומכניסים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
  • 3. שוברים את העוגיות לפירורים, ומערבבים עם החמאה המומסת והאגוזים.
  • 4. פורסים את הבננות לפרוסות, ומטפטפים עליהן מיץ לימון (כאמור, כדי למנוע השחרה).
  • 5. ממיסים את השוקולד עם שאר החמאה בקערית מיקרו בפולסים של 30 שניות, או לחילופין בבן מארי.
  • 6. מרכיבים את הקינוח: ממלאים תחתית צנצנת בתערובת העוגיות והאגוזים, מעליה מניחים מספר פרוסות בננה, מוסיפים שכבה של גלידת קרמל ובעזרת כף מטפטפים את השוקולד המומס. מעליו מפזרים שוב מעט שברי עוגיות ואגוזים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully