גופרה בננה

ופל בלגי פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, עם בננות טריות, שמעליהן טופי ושבבי שקדים וקרמל, כשלצידן כדור גלידת וניל איכותית

מתכון מאת: איתן ששון, מערכת וואלה!
גופרה בננות של גוצ'ה. דניאל לילה
גופרה בננות של גוצ'ה

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 יחידות וופל בלגי חצי אפוי
  • 200 גרם סוכר
  • 50 גרם שקדים פרוסים
  • 25 מ"ל ליקר אמרטו או ברנדי
  • 250 מ"ל (1 קופסה) שמנת מתוקה
  • 4 בננות בשלות, אך לא רכות מדי, פרוסות
  • גלידת וניל איכותית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים מחבת טפלון עם חצי מכמות הסוכר, עד שהוא הופך לקרמל.
  • 2. מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים היטב עד שהם מתקרמלים.
  • 3. יוצקים את השקדים המקורמלים בזהירות על נייר אפייה, ומקררים.
  • 4. מחממים מחבת טפלון עם החצי השני של כמות הסוכר, עד שהסוכר הופך לקרמל.
  • 5. מוסיפים בזהירות את האמרטו ומערבבים היטב.
  • 6. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה, ותוך כדי מוסיפים את פרוסות הבננות.
  • הרכבת המנה:
  • 1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות ואופים בו את הוופל במשך 5 דקות.
  • 2. מניחים על כל צלחת ופל, ומעליו כדור גלידת וניל.
  • 3. יוצקים על כל מנה את פרוסות הבננות עם הרוטב.
  • 4. קוצצים את השקדים המקורמלים, ומפזרים מהם מעל כל צלחת.
  • 5. מקשטים באבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully