ברולה בננות של ג'ירף

מתכון מאת: נאווה בן יקיר, מערכת וואלה!
ברולה בננות בג'ירף(צילום: עודד מרום)

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • 8 בננות בשלות, אך עדיין מוצקות
  • לקרם ברולה:
  • 75 גרם סוכר
  • 125 גרם חלב
  • 250 גרם שמנת מתוקה 42%
  • חצי מקל וניל
  • 6 חלמונים
  • 125 גרם שמנת מתוקה 42%
  • לעוגיות טוויל:
  • 85 גרם חמאה
  • 175 גרם אבקת סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • גרידת תפוז
  • 110 גרם קמח שטיבל לעוגיות
  • 5 חלבוני ביצה
  • 50 גרם שקדים מולבנים
  • לרוטב:
  • 400 מ"ל מים
  • 160 גרם סוכר
  • חצי מקל וניל
  • 60 גרם חמאה
  • 40 גרם שמנת 42%

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-125 מעלות.
  • 2. פותחים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את תוכנו לתוך סיר. מוסיפים את הסוכר, החלב ו-250 גרם שמנת. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
  • 3. מערבבים מעט בקערה את החלמונים עם 125 גרם שמנת. מאחדים בין התערובת לזו שבסיר, באמצעות השוואת טמפרטורות (לא שופכים בבת אחת לתוך השמנת החמה).
  • 4. יוצקים את התערובת כולה לתבניות סיליקון. הכמות תמלא 16 תבניות, שקוטרן 8 ס"מ. מניחים את התבניות האישיות בתבנית תנור גדולה וממלאים מים בתבנית, עד חצי גובה הסיליקון. אופים כ-15-20 דקות, עד שהקרם מתייצב.
  • 5. מקפיאים ללילה.
  • מכינים את עוגיות הטוויל:
  • 1. מקציפים במהירות איטית את החמאה עם אבקת הסוכר, התפוז והווניל, עד הכפלת הנפח. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד שיתקבל גוש בצק. ממשיכים להקציף ולהוסיף את החלמון, עד הכפלת הנפח.
  • 2. מקררים את הבצק כחצי שעה.
  • 3. קורצים עוגיות של כ-2 מ"מ בפורמה הרצויה, מפזרים שקדים מולבנים, ואופים כ-8 דקות בתנור שחוממם מראש ל-150 מעלות.
  • 4. אחרי האפייה יש לחכות מעט, שהטווילים יתקררו לפני שעובדים איתם.
  • מכינים את הרוטב:
  • 1. מרתיחים את הסוכר, הוניל והמים, ומצמצמים לחצי הכמות. כשהסירופ חם מוסיפים את החמאה והשמנת, ומבשלים כ-20 דקות על האש הכי נמוכה בכיריים.
  • מרכיבים את המנה:
  • 1. מחלצים את קרם הברולה מהסיליקון ומפשירים במקרר כשעתיים-שלוש.
  • 2. מניחים יחידה של קרם ברולה על עוגיית טוויל ומכסים בעוד עוגיית טוויל. מפזרים מעט אבקת סוכר. מוסיפים מעל עוד יחידת ברולה ועוד עוגייה.
  • 3. עבור כל מנה יש לטגן בננה שלמה שנפרסה, ב-5 כפות מהרוטב, כ-2-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם מעט.
  • 4. מסדרים את הבננה המטוגנת ליד מגדל הברולה, ויוצקים מסביב את הרוטב שנותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully