- 1. מחממים תנור ל-125 מעלות.
-
- 2. פותחים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את תוכנו לתוך סיר. מוסיפים את הסוכר, החלב ו-250 גרם שמנת. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
-
- 3. מערבבים מעט בקערה את החלמונים עם 125 גרם שמנת. מאחדים בין התערובת לזו שבסיר, באמצעות השוואת טמפרטורות (לא שופכים בבת אחת לתוך השמנת החמה).
-
- 4. יוצקים את התערובת כולה לתבניות סיליקון. הכמות תמלא 16 תבניות, שקוטרן 8 ס"מ. מניחים את התבניות האישיות בתבנית תנור גדולה וממלאים מים בתבנית, עד חצי גובה הסיליקון. אופים כ-15-20 דקות, עד שהקרם מתייצב.
-
- 5. מקפיאים ללילה.
-
- מכינים את עוגיות הטוויל:
- 1. מקציפים במהירות איטית את החמאה עם אבקת הסוכר, התפוז והווניל, עד הכפלת הנפח. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד שיתקבל גוש בצק. ממשיכים להקציף ולהוסיף את החלמון, עד הכפלת הנפח.
-
- 2. מקררים את הבצק כחצי שעה.
-
- 3. קורצים עוגיות של כ-2 מ"מ בפורמה הרצויה, מפזרים שקדים מולבנים, ואופים כ-8 דקות בתנור שחוממם מראש ל-150 מעלות.
-
- 4. אחרי האפייה יש לחכות מעט, שהטווילים יתקררו לפני שעובדים איתם.
-
- מכינים את הרוטב:
- 1. מרתיחים את הסוכר, הוניל והמים, ומצמצמים לחצי הכמות. כשהסירופ חם מוסיפים את החמאה והשמנת, ומבשלים כ-20 דקות על האש הכי נמוכה בכיריים.
-
- מרכיבים את המנה:
- 1. מחלצים את קרם הברולה מהסיליקון ומפשירים במקרר כשעתיים-שלוש.
-
- 2. מניחים יחידה של קרם ברולה על עוגיית טוויל ומכסים בעוד עוגיית טוויל. מפזרים מעט אבקת סוכר. מוסיפים מעל עוד יחידת ברולה ועוד עוגייה.
-
- 3. עבור כל מנה יש לטגן בננה שלמה שנפרסה, ב-5 כפות מהרוטב, כ-2-3 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם מעט.
-
- 4. מסדרים את הבננה המטוגנת ליד מגדל הברולה, ויוצקים מסביב את הרוטב שנותר.