סלט סלק ועדשים שחורות
סלט צבעוני ומהיר במיוחד עם סלק, עדשים שחורות, זיתים ועשבי תיבול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-5 מנות:
- 1 כוס עדשים שחורות
- מים
- חופן עלי שמיר, קצוצים דק
- חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
- 5 כפות גדושות סלט סלק / קוביות סלק מבושל
- זיתים שחורים, קצוצים גס
- 2-3 כפות שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. לסיר בגודל בינוני מכניסים את העדשים עם ½ 2 כוסות מים, ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 25 דקות, עד שכל המים נספגו בעדשים והן רכות. אם בתום הבישול העדשים לא רכות מספיק, מוסיפים עוד מעט מים, וממשיכים לבשל. נותנים לעדשים להתקרר.
- 2. בקערה שמים את העדשים יחד עם סלט הסלק וכל שאר המרכיבים. מערבבים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים מיד או שומרים בקירור עד שלושה ימים.