וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טבעות בצל קריספיות

השיטה: טובלים בקמח, ביצה ואז שוב קמח ויוצאות טבעות בצל פריכות וקריספיות שתענוג לנשנש בכל זמן ובכל מקום

מתכון מאת: עז תלם, מערכת וואלה

טבעות בצל. נמרוד סונדרס
טבעות בצל

מצרכים למתכון

  • ל-20-30 טבעות
  • 3 בצלים גדולים
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 60 מ"ל (1/3 כוס) חלב או בירה
  • ליטר שמן, לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הבצלים בצלחת שטוחה (עם הקליפה). מחוררים אותם מעט עם סכין (שלא יתפוצצו) ומעבירים למיקרוגל.
  • 2. מפעילים על עוצמה גבוהה 8 דקות, עד שהבצלים רכים.
  • 3. נותנים לבצלים להתקרר לחלוטין, ואז קולפים אותם וחותכים לפרוסות לרוחב, לצורת עיגולים בעובי 2-3 ס"מ.
  • 4. מפרידים בעדינות את הטבעות הגדולות מהעיגולים – מכל פרוסה יצאו 3-4 טבעות יפות. טבעות שלא יצאו יפה ואת החלקים הפנימיים של הבצל מוסיפים למרק או תבשיל שמכינים.
  • 5. מחממים שמן לטיגון עמוק. מערבבים את הקמח והמלח בקערה גדולה ומעבירים חצי מהכמות לקערה אחרת. בקערה נוספת טורפים את הביצים והחלב או הבירה (ככה שיש שלוש קערות: שתיים עם קמח מתובל ואחת עם ביצים מעורבלות).
  • 6. לוקחים טבעת אחת, טובלים בקמח, מנערים מעט, ואז בתערובת הביצים, ואז בקערת הקמח השניה. מעבירים ישירות לשמן החם וכך יוצרים עוד 2-3 טבעות שמטגנים במקביל. מטגנים את הטבעות 2-3 דקות, עד שהמעטה החיצוני נראה יבש ומעט זהוב. מוציאים לנייר סופג וכך מטגנים את שאר הטבעות. מגישים מיד, ביחד עם רוטב ברביקיו, רוטב חריף שאוהבים או מיונז.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully