- 1. הכנת קרם השעועית: משרים את השעועית בהמון מים למשך לילה שלם. למחרת מבשלים אותה במים רותחים עד שהיא מתרככת (כ-45 דקות).
-
- 2. מסננים את המים, ומעבירים למעבד מזון יחד עם שאר המרכיבים של הקרם. טוחנים היטב. במידה ורוצים מרקם חלק במיוחד, מעבירים את הקרם דרך מסננת דקה מאוד.
-
- 3. הכנת הסלט: מבשלים את החיטה (ללא מלח!) עד שהיא מתרככת במשך כ-20 דקות. מסננים, ומעבירים לקערת ערבוב עם שאר המרכיבים. מערבבים ומתקנים תיבול אם צריך.
-
- 4. הכנת הבשר: מתבלים את מדליוני הפילה במלח גס ועלי טימין. מחממים מעט שמן זית במחבת, וכאשר היא חמה מאוד - צורבים את המדליונים כדקה מכל צד. מורידים מהאש לצלחת, ומתבלים בפלפל שחור גרוס.
-
- 5. הרכבת המנה: לפני ההגשה, מכניסים את המדליונים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 5 דקות (דרגת עשייה מדיום). בצלחת מסדרים את קרם השעועית ומניחים עליו את 2מדליוני פילה לכל סועד. מוסיפים בצד את סלט החיטה.