וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מדליוני פילה על קרם שעועית

מנה שנשמעת גורמה לחלוטין אבל למעשה קלה מאין כמותה להכנה. מדליוני פילה עם קרם שעועית וסלט פריקי (חיטה מעושנת) של מסעדת "נמל ירושלים" הנפלאה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

בשר ושעועית לבנה בנמל ירושלים. נמרוד סונדרס
בשר ושעועית לבנה בנמל ירושלים

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לקרם השעועית הלבנה:
  • כוס שעועית לבנה
  • שאלוט קצוץ
  • שן שום
  • מיץ וגרידה מלימון אחד
  • מלח, פלפל ומעט כמון
  • לסלט החיטה:
  • כוס פריקי (חיטה ירוקה מעושנת, ניתן להמיר בחיטה רגילה)
  • כף נענע קצוצה
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות זיתים קצוצים
  • מיץ וגרידה מחצי לימון
  • כפית לימון כבוש
  • מלח, פלפל, צ'ילי יבש וזעתר טרי (לפי הטעם)
  • שן שום קצוצה
  • למדליוני העגל:
  • 300 גרם פילה עגל חתוך ל-8 מדליונים
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • עלי תימין קצוצים
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. הכנת קרם השעועית: משרים את השעועית בהמון מים למשך לילה שלם. למחרת מבשלים אותה במים רותחים עד שהיא מתרככת (כ-45 דקות).
  • 2. מסננים את המים, ומעבירים למעבד מזון יחד עם שאר המרכיבים של הקרם. טוחנים היטב. במידה ורוצים מרקם חלק במיוחד, מעבירים את הקרם דרך מסננת דקה מאוד.
  • 3. הכנת הסלט: מבשלים את החיטה (ללא מלח!) עד שהיא מתרככת במשך כ-20 דקות. מסננים, ומעבירים לקערת ערבוב עם שאר המרכיבים. מערבבים ומתקנים תיבול אם צריך.
  • 4. הכנת הבשר: מתבלים את מדליוני הפילה במלח גס ועלי טימין. מחממים מעט שמן זית במחבת, וכאשר היא חמה מאוד - צורבים את המדליונים כדקה מכל צד. מורידים מהאש לצלחת, ומתבלים בפלפל שחור גרוס.
  • 5. הרכבת המנה: לפני ההגשה, מכניסים את המדליונים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 5 דקות (דרגת עשייה מדיום). בצלחת מסדרים את קרם השעועית ומניחים עליו את 2מדליוני פילה לכל סועד. מוסיפים בצד את סלט החיטה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully