ממולאים מעלי לשון הפר
חוסאם עבאס מנצל את עלי לשון הפר שכל כך אופיניים לחורף ומכין מהם ממולאים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-8 מנות
- 30 עלי לשון הפרה
- למילוי:
- ½ ק"ג אורז
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט טחון
- 3 כפות שמן זית
- שמן זית
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי המילוי בקערה.
- 2. שוטפים היטב את עלי לשון הפר. חותכים את הגבעולים ומרתיחים אותם כ-10 דקות, מסננים את המים. משטחים עלה על משטח עבודה. מניחים כף מלית במרכז העלה, מקפלים את השוליים ומגלגלים לכדי הידוק.
- 3. מניחים בסיר עם מעט שמן זית, מוסיפים מים עד גובה הממולאים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
- 4. בסוף הבישול סוחטים לתוך הסיר מיץ מחצי לימון.