ממולאים מעלי לשון הפר

חוסאם עבאס מנצל את עלי לשון הפר שכל כך אופיניים לחורף ומכין מהם ממולאים

מתכון מאת: חוסאם עבאס, מערכת וואלה!
ממולאים לשון הפר. בועז לביא,
ממולאים לשון הפר(צילום: בועז לביא)

מצרכים

  • ל-6-8 מנות
  • 30 עלי לשון הפרה
  • למילוי:
  • ½ ק"ג אורז
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • שמן זית
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי המילוי בקערה.
  • 2. שוטפים היטב את עלי לשון הפר. חותכים את הגבעולים ומרתיחים אותם כ-10 דקות, מסננים את המים. משטחים עלה על משטח עבודה. מניחים כף מלית במרכז העלה, מקפלים את השוליים ומגלגלים לכדי הידוק.
  • 3. מניחים בסיר עם מעט שמן זית, מוסיפים מים עד גובה הממולאים ומבשלים על אש קטנה כשעה.
  • 4. בסוף הבישול סוחטים לתוך הסיר מיץ מחצי לימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully