מתכונים חמים

נשנושי קרוקטים אפויים

האורחים יגיעו תוך שעה? מירב שיינר מתקתקת קרוקטים אפויים מתפוחי אדמה, שמשלבים עם כל גבינה צהובה שיש בבית. הילדים ימותו על זה. למעוניינים להפוך את הקרוקטים לפרווה, ממירים את הגבינות ב-2-3 כפות של פירורי לחם, לשים היטב את העיסה ומקררים לפני הכנסת הקרוקטי

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

קרוקטים אפויים (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-30 קרוקטים בינוניים:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה אפויים בקליפתם בתנור על מצע מלח גס (אפיה של כשעה בחום של 190 מעלות)
  • 2 ביצים קטנות
  • 250 גרם גבינות צהובות קשות מגוררות מכל סוג
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 10 עלי בזיליקום קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • פירורי לחם יפניים (פנקו) לציפוי
  • תרסיס שמן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרוקנים את תוכן תפוחי האדמה האפויים לתוך קערה (רצוי שיהיו מצוננים היטב) ומתחילים ללוש בידיים.
  • 2. מוסיפים את הביצים והתבלינים וממשיכים ללוש. מוסיפים את עשבי התבלין והגבינות ומערבבים. מניחים בצד.
  • 3. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 4. קורצים מן הבלילה כדורים בגודל כף ומצפים בפנקו. מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה.
  • 5. מרססים קלות את הקרוקטים מעל (בתרסיס שמן) ומכניסים לתנור לאפייה של 10 דקות.
  • 6. מוציאים מן התנור, הופכים את הקרוקטים ומרססים שוב במעט תרסיס שמן ומחזירים לאפייה של עוד כ-10 דקות עד שהקרוקטים מקבלים גוון חום זהוב.
  • 7. מגישים חם עם שמנת חמוצה/ קרם פרש/ גבינה לבנה מתובלת.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully