- 1. לתוך קערת מיקסר מכניסים את החמאה, הסוכר והוניל, ומקרימים עם וו גיטרה עד שמתקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעט.
-
- 2. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך המשך פעולת המיקסר.
-
- 3. מוסיפים לסרוגין ובהדרגה את השמנת החמוצה והבננות המרוסקות. מערבלים 2-3 דקות עד לקבלת עיסה חלקה בגוון אחיד.
-
- 4. מנפים את הקמח והסודה לשתיה בשתי פעימות. מערבלים עוד כדקה במהירות בינונית. מוסיפים את חופן הפקאנים, ומערבלים קלות.
-
- 5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים את התבנית: משמנים את התחתית במעט חמאה, מניחים מעל נייר אפייה ויוצקים את הבלילה המוכנה.
-
- 6. אופים 50-60 דקות עד למבחן קיסם יבש. מוציאים ומצננים 15 דקות בתבנית.
-
- 7. מניחים בקערת נירוסטה / מחבת עמוקה מעל סיר מים רותחים על אש קטנה מאד את מרכיבי הציפוי (למעט המשמשים), וממיסים עד למרקם חלק ומבריק.
-
- 8. מורחים על העוגה ומקשטים במשמשים מיובשים.