עוגת בננות בציפוי שוקולד לבן

מתכון לעוגת בננות ואגוזי פקאן חורפית בציפוי לבן, חגיגי ורומנטי של שוקולד לבן מעוטר במשמשים מיובשים חמצמצים לכבוד ט"ו בשבט

מתכון מאת: מירב שיינר- דנצ'נקו, מערכת וואלה!
עוגת בננות, שמנת ומשמשים מיובשים לט"ו בשבט

מצרכים

  • לתבנית מלבנית 20x30:
  • 130 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (יש להוציא חצי שעה לפני)
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 בננות בינוניות בשלות היטב מעוכות
  • 1/4 2 כוסות (320 גרם) קמח
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • חופן אגוזי פקאן קצוצים גס
  • לציפוי:
  • 200 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות
  • 2/3 גביע שמנת חמוצה
  • משמשים מיובשים

אופן ההכנה

  • 1. לתוך קערת מיקסר מכניסים את החמאה, הסוכר והוניל, ומקרימים עם וו גיטרה עד שמתקבלת עיסה בהירה ותפוחה מעט.
  • 2. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך המשך פעולת המיקסר.
  • 3. מוסיפים לסרוגין ובהדרגה את השמנת החמוצה והבננות המרוסקות. מערבלים 2-3 דקות עד לקבלת עיסה חלקה בגוון אחיד.
  • 4. מנפים את הקמח והסודה לשתיה בשתי פעימות. מערבלים עוד כדקה במהירות בינונית. מוסיפים את חופן הפקאנים, ומערבלים קלות.
  • 5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים את התבנית: משמנים את התחתית במעט חמאה, מניחים מעל נייר אפייה ויוצקים את הבלילה המוכנה.
  • 6. אופים 50-60 דקות עד למבחן קיסם יבש. מוציאים ומצננים 15 דקות בתבנית.
  • 7. מניחים בקערת נירוסטה / מחבת עמוקה מעל סיר מים רותחים על אש קטנה מאד את מרכיבי הציפוי (למעט המשמשים), וממיסים עד למרקם חלק ומבריק.
  • 8. מורחים על העוגה ומקשטים במשמשים מיובשים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully