ממתקי תמרים
התמר הוא אולי הפרי המיובש הכי ישראלי שיש, ולכבוד חג האילנות החלטנו להכין ממנו קינוח מתוק וטבעוני על פי מתכון מלפני לא פחות מ-3000 שנים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לכ-25 יחידות:
- 20 תמרים
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית הל טחון
- חופן (1/2 כוס) אגוזי מלך
- דבש תמרים (סילאן) לציפוי - לא חובה
- שקדים גרוסים גס לציפוי
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. מגלענים את התמרים, כותשים ומוסיפים מעט מים עד כדי יצירת ממרח חלק. כמובן שאת התהליך ניתן לעשות בימינו מעבד מזון.
- 2. מוסיפים את התבלינים, וממשיכים לעבד.
- 3. קוצצים גס את האגוזים, מעבירים לתערובת ומאחדים.
- .
- 3. יוצרים כדורים קטנים בגודל סוכריות, מגלגלים בסילאן ולאחר מכן בשקדים הגרוסים. מצננים במקרר להתקשות ומגישים. טיפ: מומלץ לכדרר את התערובת עם ידיים רטובות. בנוסף, ניתן לוותר על הטבילה בסילאן במידה ורוצים.