פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ממתקי תמרים

      התמר הוא אולי הפרי המיובש הכי ישראלי שיש, ולכבוד חג האילנות החלטנו להכין ממנו קינוח מתוק וטבעוני על פי מתכון מלפני לא פחות מ-3000 שנים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום: יוסי ציפקיס, עריכה: מאיה בן ניסן

      מצרכים

      • לכ-25 יחידות:
      • 20 תמרים
      • 1 כפית קינמון
      • 1/2 כפית הל טחון
      • חופן (1/2 כוס) אגוזי מלך
      • דבש תמרים (סילאן) לציפוי - לא חובה
      • שקדים גרוסים גס לציפוי

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. מגלענים את התמרים, כותשים ומוסיפים מעט מים עד כדי יצירת ממרח חלק. כמובן שאת התהליך ניתן לעשות בימינו מעבד מזון.
      • 2. מוסיפים את התבלינים, וממשיכים לעבד.
      • 3. קוצצים גס את האגוזים, מעבירים לתערובת ומאחדים.
      • .
      • 3. יוצרים כדורים קטנים בגודל סוכריות, מגלגלים בסילאן ולאחר מכן בשקדים הגרוסים. מצננים במקרר להתקשות ומגישים. טיפ: מומלץ לכדרר את התערובת עם ידיים רטובות. בנוסף, ניתן לוותר על הטבילה בסילאן במידה ורוצים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -