ממתקי תמרים

התמר הוא אולי הפרי המיובש הכי ישראלי שיש, ולכבוד חג האילנות החלטנו להכין ממנו קינוח מתוק וטבעוני על פי מתכון מלפני לא פחות מ-3000 שנים

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: צילום: יוסי ציפקיס, עריכה: מאיה בן ניסן)

מצרכים

  • לכ-25 יחידות:
  • 20 תמרים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • חופן (1/2 כוס) אגוזי מלך
  • דבש תמרים (סילאן) לציפוי - לא חובה
  • שקדים גרוסים גס לציפוי

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. מגלענים את התמרים, כותשים ומוסיפים מעט מים עד כדי יצירת ממרח חלק. כמובן שאת התהליך ניתן לעשות בימינו מעבד מזון.
  • 2. מוסיפים את התבלינים, וממשיכים לעבד.
  • 3. קוצצים גס את האגוזים, מעבירים לתערובת ומאחדים.
  • .
  • 3. יוצרים כדורים קטנים בגודל סוכריות, מגלגלים בסילאן ולאחר מכן בשקדים הגרוסים. מצננים במקרר להתקשות ומגישים. טיפ: מומלץ לכדרר את התערובת עם ידיים רטובות. בנוסף, ניתן לוותר על הטבילה בסילאן במידה ורוצים.
  • רוקפור לקחה את מצעד האלטרנטיב של וואלה!

  • חיתוכיות פאי לימון וקוקס

  • חטיפי יוגורט קפואים

  • פרוזן ביתי בטעמים

  • מצה בריי מתוק

  • עוגת אגסים ודבש עם אגוזי מלך

  • כדורי תמרים

  • מילפיי תאנים ושוקלד לבן

  • עוגת קוקוס ומשמשים בחושה

  • בסבוסה עם קומפוט

  • גלילת תמרים ואגוזים

  • קליפות פומלה מסוכרות

  • ריבת לימונים

  • פבלובה עם קרם מסקרפונה ופירות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully