פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פילה דניס עם קרם גזר מרוקאי

      מנה קלאסית המשלבת בין סלט הגזר המרוקאי המוכר למנת דג מעודנת. ציפוי עורו של הדג בגרגרי פולנטה דקים יוסיפו לא רק יופי, אלא גם מרקם פריך לעור.

      2 מדרגים / 2 כוכבים

      פילה דניס על קרם גזר מרוקאי של הלל תוקוואלי (נמרוד סונדרס)
      פילה דניס על קרם גזר מרוקאי של הלל תוקוואלי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-2 סועדים:
      • 4 פילטים של דניס
      • 100 גרם פולנטה לתיבול- שמים את הפולנטה רק על הצד שהעור מוסיף לקריספיות
      • 1 כפית פפריקה מעושנת
      • לסלט שעועית וגריסי פנינה:
      • 50 גרם שעועית לבנה מבושלת
      • 50 גרם גריסי פניני מבושלים
      • כוסברה רק עלים
      • מיץ לימון לפי הטעם
      • 1 כף שמן זית
      • קורט מלח
      • לתערובת עשבי תיבול:
      • 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצה
      • 1 כף עלי כוסברה קצוצה
      • 1 כף עלי נענע קצוצה
      • 1 כף עירית קצוצה
      • לקרם גזר:
      • 2 גזרים
      • 1 בצל
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • 1 כפית פפריקה חריפה
      • 1 כפית גרגירי קימל
      • 1 שום
      • 3 כפות שמן זית
      • 1 כפית פלפל צ'ומה

      אופן ההכנה

      • 1. אופן הכנת קרם גזר: מאדים את הבצל ו-2 הגזרים עד לריכוך מעבירים למיקסר יחד עם כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת מרקם קרמי חלק.
      • 2. מתבלים בפפריקה ובמלח את הדגים ומצפים בפולנטה את הדג רק בצד של העור על מנת להוסיף קריספיות לעור.
      • 3. במחבת עם מעט שמן צולים כ-4 דקות את הפילטים מהצד של העור ואז הופכים לעוד 2 דקות.
      • 4. שמים את השעועית, גריסי הפנינה וכל עשבי התיבול במחבת. מתבלים במלח שמן זית ולימון ומחמים היטב.
      • 5. אופן הגשה: מורחים על צלחת הגשה את קרם הגזר, מעליו מניחים את סלט השעועית וגריסי הפנינה ומעליו את הדג, מקשטים בעלי כוסברה.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -