מתכונים חמים

חלת פרג עסיסית של מיקי שמו

חלת שמרים מפוצצת במלית פרג נימוחה ועסיסית

מתכון מאת: מיקי שמו ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

חלת פרג של מיקי שמו

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 עוגות בתבניות אינגלישקייק
  • לבצק:
  • 525 גרם קמח (3/4 3 כוסות)
  • 120 גרם חמאה חתוכה קוביות בטמפרטורה בין המקרר לטמפרטורת החדר
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 2 ביצים L
  • קורט מלח
  • 120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
  • 25 גרם שמרים טריים + 1/2 שקית משפר אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידה מ-1/2 לימון
  • למלית פרג:
  • 250 גרם פרג טחון, טרי (1/2 3 כוסות)
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 1 כף דבש
  • 200 מ"ל חלב (3/4 כוס ועוד 2 כפות)
  • 50 גרם חמאה
  • גרידת לימון מ-1 פרי
  • 4 כפות אגוזים קצוצים דק (לא חובה) פירורי עוגיות או ביסקוויטים קצוצים במג'ימיקס
  • 2 כפות צימוקים לבנים קטנים(לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1.המלית: מרתיחים בסיר קטן חלב, סוכר, חמאה, גרידת לימון ודבש. מסירים מן האש, מוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים ומקררים עד השימוש.
  • 2. הבצק: בקערת מיקסר עם "וו הלישה" לשים את כל החומרים במשך- 5 דקות מלבד חמאה ומלח.לאחר מכן מוסיפים את החמאה כקוביות עד שמתמזגת בתוך הבצק ובסוף הלישה מוסיפים את המלח. עוטפים בניילון נצמד ומניחים ללילה במקרר.
  • 3. ההרכבה: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים כל אחד למלבן במידות 25X35 בעובי 1/2 ס"מ. מורחים את תערובת הפרג על כל הבצק ומגלגלים משני הצדדים ל-2 גלילים מחוברים (כמו ספר תורה). מותחים את הקצוות ומקפלים פנימה לתוך ה"תעלה" שנוצרה בין שני גלילי הבצק- מתקבלת מעין חבילה (ניתן לראות המחשה בתמונה בהמשך).
  • 4.האפייה: מכניסים לתבנית אפיה מאורכת (אינגלישקייק מס' 3 ) ומתפיחים כשעה. מחממים תנור ל-170 מעלות, מברישים בביצה ואופים כ-35 דקות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully