פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת פרג בוכטה

      הקונדיטור דודו אוטמזגין אופה עוגת פרג עשירה ומשודרגת עם פודינג וריבת תות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגת פרג של דודו אוטמזגין (יח
      עוגת פרג של דודו אוטמזגין (יח"צ , צילום: אסף אמברם)

      מצרכים

      • חומרים לבסיס:
      • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
      • 120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
      • 1 ביצה
      • 300 גרם קמח מאסטר שף ( 2 כוסות + 2 כפות)
      • חומרים למלית פרג:
      • 150 מ"ל חלב (2/3 כוס פחות כף)
      • 150 גרם סוכר (3/4 כוס
      • 75 גרם חמאה
      • 450 גרם פרג טרי טחון ( 4 וחצי כוסות)
      • 150 גרם פרורי ביסקוויטים (כוס וחצי)
      • חומרים לציפוי:
      • 110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
      • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
      • 80 חלמונים (4 חלמונים)
      • 130 גרם קמח מאסטר שף ( 1 כוס פחות 1 כף)
      • 1 כפית אבקת אפיה
      • 3 כפות ריבת תות
      • לציפוי:
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. לבסיס: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר כ – 2 דקות.
      • 2. מוסיפים את הביצה והקמח ומערבבים לקבלת בצק אחיד. מקררים כשעה במקרר.
      • 3. מלית הפרג: בסיר מחמים את החלב, הסוכר והחמאה עד לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הפרג ופרורי הביסקוויטים. מערבבים חצי דקה על להבה נמוכה.
      • 4. מכבים את הלהבה ומקררים במקרר יממה.
      • 5. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר כ – שלוש דקות
      • 6. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף כדקה נוספת.
      • 7. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה , מערבבים עד לקבלת נוזל משחתי חלק.
      • 8. הרכבת העוגה: מחממים תנור ל- 170 מעלות. מרדדים חצי מכמות הבצק הפריך לעובי של 3 מ"מ באורך 35 ס"מ וברוחב 10 ס"מ. (את יתרת הבצק ניתן להקפיא או להכין עוגיות). מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
      • 9. מורחים את הריבה על הבצק. מוציאים את מלית הפרג מהמקרר, מגלגלים לגליל באורך הבצק ומניחים על הבצק שבתבנית.
      • 10. מכניסים לשקית זילוף את תערובת הציפוי ומזלפים פסים לרוחב הגליל.
      • 11. אופים בתנור שחומם מראש 40 דקות. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      עוגת פרג בוכטה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -