וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת פרג בוכטה

הקונדיטור דודו אוטמזגין אופה עוגת פרג עשירה ומשודרגת עם פודינג וריבת תות

מתכון מאת: דודו אוטמזגין, מערכת וואלה

עוגת פרג של דודו אוטמזגין. צילום: אסף אמברם,
עוגת פרג של דודו אוטמזגין/צילום: אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • חומרים לבסיס:
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
  • 1 ביצה
  • 300 גרם קמח מאסטר שף ( 2 כוסות + 2 כפות)
  • חומרים למלית פרג:
  • 150 מ"ל חלב (2/3 כוס פחות כף)
  • 150 גרם סוכר (3/4 כוס
  • 75 גרם חמאה
  • 450 גרם פרג טרי טחון ( 4 וחצי כוסות)
  • 150 גרם פרורי ביסקוויטים (כוס וחצי)
  • חומרים לציפוי:
  • 110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 80 חלמונים (4 חלמונים)
  • 130 גרם קמח מאסטר שף ( 1 כוס פחות 1 כף)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות ריבת תות
  • לציפוי:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. לבסיס: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר כ – 2 דקות.
  • 2. מוסיפים את הביצה והקמח ומערבבים לקבלת בצק אחיד. מקררים כשעה במקרר.
  • 3. מלית הפרג: בסיר מחמים את החלב, הסוכר והחמאה עד לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הפרג ופרורי הביסקוויטים. מערבבים חצי דקה על להבה נמוכה.
  • 4. מכבים את הלהבה ומקררים במקרר יממה.
  • 5. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר כ – שלוש דקות
  • 6. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף כדקה נוספת.
  • 7. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה , מערבבים עד לקבלת נוזל משחתי חלק.
  • 8. הרכבת העוגה: מחממים תנור ל- 170 מעלות. מרדדים חצי מכמות הבצק הפריך לעובי של 3 מ"מ באורך 35 ס"מ וברוחב 10 ס"מ. (את יתרת הבצק ניתן להקפיא או להכין עוגיות). מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  • 9. מורחים את הריבה על הבצק. מוציאים את מלית הפרג מהמקרר, מגלגלים לגליל באורך הבצק ומניחים על הבצק שבתבנית.
  • 10. מכניסים לשקית זילוף את תערובת הציפוי ומזלפים פסים לרוחב הגליל.
  • 11. אופים בתנור שחומם מראש 40 דקות. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully