נושאים חמים

גָלַטוֹפּיתה יוונית

מסעדת גרקו במתכון למאפה יווני עשוי שכבות פילו פריכות וזהובות וביניהן קרם וניל רך

גָלַטוֹפּיתה, מאפה יווני מתוק (יח
גָלַטוֹפּיתה, מאפה יווני מתוק (יח"צ , דן פרץ)

מצרכים

  • עבור תבנית בגודל 20X30 ס"מ
  • למילוי:
  • 600 מ"ל ( 1/2 2 כוסות) חלב
  • 150 מ"ל (1/2 כוס+ 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 100 גרם ( 1/2 כוס) סוכר
  • 5 חלמונים
  • 45 גרם (5 כפות גדושות) קורנפלור
  • 50 גרם (1/3 כוס מחוקה) סולת
  • להרכבה:
  • 10 עלי פילו טריים או קפואים ומופשרים לילה במקרר
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • להגשה:
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1.המילוי: מביאים לרתיחה יחד בסיר את החלב, השמנת, מקל הווניל וחצי מכמות הסוכר.
  • 2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים, הקורנפלור והסוכר הנותר.
  • 3. יוצקים 1/3 מהחלב הרותח לקערת החלמונים תוך טריפה מתמדת. ממשיכים להוסיף בהדרגה ותוך טריפה את שאר החלב.
  • 4. מחזירים את הבלילה לסיר, מוסיפים את הסולת וממשיכים לבשל תוך טריפה מתמדת עד שעולות בועות והבלילה מסמיכה.מכבים את האש.
  • 5. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.
  • 6.ההרכבה: מניחים דף פילו בתבנית כך ששוליו גולשים מעבר לדפנות ומברישים אותו בחמאה מומסת.
  • מניחים דף נוסף ומברישים אותו בחמאה. ממשיכים להניח כך עוד 3 דפים. סה"כ 5.
  • 7. שופכים את הבלילה לתבנית מעל עלי הפילו, מיישרים את
  • פניה ומסדרים מעליה עוד 5 עלים מוברשים בחמאה מומסת.
  • 8. אוספים יחד את שולי העלים ומגלגלים אותם פנימה לתוך שולי התבנית.מכניסים לתנור ואופים כ־ 20 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה. לפני שמגישם בוזקים אבקת סוכר.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת