מתכונים חמים

ג?ל?טוֹפּיתה יוונית

מסעדת גרקו במתכון למאפה יווני עשוי שכבות פילו פריכות וזהובות וביניהן קרם וניל רך

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

ג?ל?טו?פ?יתה, מאפה יווני מתוק

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור תבנית בגודל 20X30 ס"מ
  • למילוי:
  • 600 מ"ל ( 1/2 2 כוסות) חלב
  • 150 מ"ל (1/2 כוס+ 2 כפות) שמנת מתוקה
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 100 גרם ( 1/2 כוס) סוכר
  • 5 חלמונים
  • 45 גרם (5 כפות גדושות) קורנפלור
  • 50 גרם (1/3 כוס מחוקה) סולת
  • להרכבה:
  • 10 עלי פילו טריים או קפואים ומופשרים לילה במקרר
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • להגשה:
  • אבקת סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.המילוי: מביאים לרתיחה יחד בסיר את החלב, השמנת, מקל הווניל וחצי מכמות הסוכר.
  • 2. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים, הקורנפלור והסוכר הנותר.
  • 3. יוצקים 1/3 מהחלב הרותח לקערת החלמונים תוך טריפה מתמדת. ממשיכים להוסיף בהדרגה ותוך טריפה את שאר החלב.
  • 4. מחזירים את הבלילה לסיר, מוסיפים את הסולת וממשיכים לבשל תוך טריפה מתמדת עד שעולות בועות והבלילה מסמיכה.מכבים את האש.
  • 5. מחממים את התנור ל? 180 מעלות.
  • 6.ההרכבה: מניחים דף פילו בתבנית כך ששוליו גולשים מעבר לדפנות ומברישים אותו בחמאה מומסת.
  • מניחים דף נוסף ומברישים אותו בחמאה. ממשיכים להניח כך עוד 3 דפים. סה"כ 5.
  • 7. שופכים את הבלילה לתבנית מעל עלי הפילו, מיישרים את
  • פניה ומסדרים מעליה עוד 5 עלים מוברשים בחמאה מומסת.
  • 8. אוספים יחד את שולי העלים ומגלגלים אותם פנימה לתוך שולי התבנית.מכניסים לתנור ואופים כ? 20 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה. לפני שמגישם בוזקים אבקת סוכר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully