- 1.מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את החמאה ומשפשפים לפירורים. בוחשים פנימה את הסוכר ואת החלמון הטרוף ומערבבים עד לקבלת בצק. פוחסים לצורת מלבן שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומצננים 20 דקות במקרר.
-
- 2. מרפדים את התבנית בבצק כולל שוליים, דוקרים את התחתית במזלג (כדי למנוע התנפחות) ומחזירים לקירור נוסף של עוד 20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.
-
- 3. אופים את הקלתית כ- 12 דקות, מוציאים ומקררים.
-
- 4. מעלים את טמפ' חום התנור ל-230 מעלות ומכינים את המלית: טורפים יחד (מיקסר יקל על העבודה) יוגורט ומחצית מכמות הסוכר כ-2 דקות, מוסיפים את שאר הסוכר, קורט מלח, מיץ הלימון, תמצית הוניל והחלמונים וטורפים עוד 2 דקות. מוסיפים תוך כדי טריפה את הביצים אחת אחת ועוצרים.
-
- 5. מוזגים את המלית מעל הבצק המצונן ואופים ב-230 מעלות כ-10 דקות בלבד במרכז התנור.
-
- 6. אחרי 10 דקות מורידים את הטמפרטורה ל-100 מעלות בלי לפתוח את הדלת. אופים עוד שעה וחצי.
-
- 7. מקררים בטמפרטורת החדר שעתיים ולאחר מכן עוד שעתיים במקרר (תהליך הקירור חשוב). מגישים פרוסה עם מעט דבש, אגוזי מלך וטימין.