עוגת מלאי
עוגת מלאי המשלבת בין קמח תירס לגבינות או יוגורט. כמה פשוט לפרוס ולהגיש חם עם כף שמנת חמוצה וכף ריבה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור תבנית בקוטר 28 ס"מ או תבנית פיירקס גדולה
- 1/2 1 כוסות קמח תירס
- 2 כוסות (280) קמח תופח
- 3 גביעי אשל או יוגורט
- 1/2 כוס שמן
- 3 ביצים
- 1/2 כוס חלב
- 3/4 כוס סוכר
- מעט מלח
- להגשה:
- שמנת חמוצה
- ריבה איכותית
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. טורפים את הביצים עם הסוכר.
- 3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים הרטובים: אשל/יוגורט, שמן וחלב ומערבבים.
- 4. לבסוף מוסיפים את הקמח התופח וקמח התירס ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- 5. משמנים את התבנית, שופכים את הבלילה ומכניסים לתנור ל-45 דקות עד שקיסם יוצא נקי עם מעט פירורים.
- 6. פורסים פרוסה ומגישים עם כף שמנת חמוצה וריבה טובה.