וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מלאי

עוגת מלאי המשלבת בין קמח תירס לגבינות או יוגורט. כמה פשוט לפרוס ולהגיש חם עם כף שמנת חמוצה וכף ריבה

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה

עוגת מלאי רומנית. דרור עינב,
עוגת מלאי רומנית/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור תבנית בקוטר 28 ס"מ או תבנית פיירקס גדולה
  • 1/2 1 כוסות קמח תירס
  • 2 כוסות (280) קמח תופח
  • 3 גביעי אשל או יוגורט
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • מעט מלח
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה
  • ריבה איכותית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. טורפים את הביצים עם הסוכר.
  • 3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים הרטובים: אשל/יוגורט, שמן וחלב ומערבבים.
  • 4. לבסוף מוסיפים את הקמח התופח וקמח התירס ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5. משמנים את התבנית, שופכים את הבלילה ומכניסים לתנור ל-45 דקות עד שקיסם יוצא נקי עם מעט פירורים.
  • 6. פורסים פרוסה ומגישים עם כף שמנת חמוצה וריבה טובה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully