וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חומוס קליל וממכר

לרגל יום העצמאות, אורלי פלאי בורשטיין מחליטה לשדרג את החומוס המוכר כל כך בעזרת דלעת צלויה, שמוסיפה לו מרקם מעט קליל יותר וטעם מתקתק וממכר.

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין, מערכת וואלה

שלבי הכנה של חומוס עם דלורית עבור סוגת. דרור עינב,
שלבי הכנה של חומוס עם דלורית עבור סוגת/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לחצי ק"ג חומוס:
  • 1 כוס גרגרי חומוס שהושרו במים למשך 12 שעות
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • חתיכה יפה (כ-400 גרם) דלעת
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 גבעולי תימין
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 שן שום כתושה
  • מיץ מחצי לימון סחוט טרי

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את גרגירי החומוס המושרים בסיר עם מים וחצי כפית סודה לשתייה במשך כשעה וחצי או עד שהם רכים לגמרי.
  • 2. בינתיים, מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 3. מתבלים את הדלעת בשמן זית, חצי כפית כמון, מלח, פלפל ועלי תימין. צולים אותה כ-45 דקות עד לריכוך והזהבה. מצננים ומגרדים את תוכן הדלעת מהקליפה.
  • 4. מרסקים את החומוס עם הדלעת והטחינה הגולמית. מתבלים בשום, 1/2 כפית כמון ולימון. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, שמן זית ומוסיפים מים לפי הצורך. הכמות משתנה בהתאם לכמות הנוזלים בדלעת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully