חומוס קליל וממכר
לרגל יום העצמאות, אורלי פלאי בורשטיין מחליטה לשדרג את החומוס המוכר כל כך בעזרת דלעת צלויה, שמוסיפה לו מרקם מעט קליל יותר וטעם מתקתק וממכר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לחצי ק"ג חומוס:
- 1 כוס גרגרי חומוס שהושרו במים למשך 12 שעות
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- חתיכה יפה (כ-400 גרם) דלעת
- 1-2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון
- קורט מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 גבעולי תימין
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1 שן שום כתושה
- מיץ מחצי לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את גרגירי החומוס המושרים בסיר עם מים וחצי כפית סודה לשתייה במשך כשעה וחצי או עד שהם רכים לגמרי.
- 2. בינתיים, מחממים תנור ל-220 מעלות.
- 3. מתבלים את הדלעת בשמן זית, חצי כפית כמון, מלח, פלפל ועלי תימין. צולים אותה כ-45 דקות עד לריכוך והזהבה. מצננים ומגרדים את תוכן הדלעת מהקליפה.
- 4. מרסקים את החומוס עם הדלעת והטחינה הגולמית. מתבלים בשום, 1/2 כפית כמון ולימון. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, שמן זית ומוסיפים מים לפי הצורך. הכמות משתנה בהתאם לכמות הנוזלים בדלעת.