חומוס קליל וממכר

לרגל יום העצמאות, אורלי פלאי בורשטיין מחליטה לשדרג את החומוס המוכר כל כך בעזרת דלעת צלויה, שמוסיפה לו מרקם מעט קליל יותר וטעם מתקתק וממכר.

מתכון מאת: אורלי פלאי- ברונשטיין, מערכת וואלה!
שלבי הכנה של חומוס עם דלורית עבור סוגת. דרור עינב,
שלבי הכנה של חומוס עם דלורית עבור סוגת(צילום: דרור עינב)

מצרכים

  • לחצי ק"ג חומוס:
  • 1 כוס גרגרי חומוס שהושרו במים למשך 12 שעות
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • חתיכה יפה (כ-400 גרם) דלעת
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • קורט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 גבעולי תימין
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 שן שום כתושה
  • מיץ מחצי לימון סחוט טרי

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את גרגירי החומוס המושרים בסיר עם מים וחצי כפית סודה לשתייה במשך כשעה וחצי או עד שהם רכים לגמרי.
  • 2. בינתיים, מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 3. מתבלים את הדלעת בשמן זית, חצי כפית כמון, מלח, פלפל ועלי תימין. צולים אותה כ-45 דקות עד לריכוך והזהבה. מצננים ומגרדים את תוכן הדלעת מהקליפה.
  • 4. מרסקים את החומוס עם הדלעת והטחינה הגולמית. מתבלים בשום, 1/2 כפית כמון ולימון. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, שמן זית ומוסיפים מים לפי הצורך. הכמות משתנה בהתאם לכמות הנוזלים בדלעת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully