- 1. שוטפים את גרגרי החומוס במסננת ומניחים בסיר. ממלאים את הסיר במים, ומשרים לשעתיים.
-
- 2. מסננים את הגרגרים כעבור שעתיים (כמות החול שתישטף ממנו תהיה מבהילה), מחזירים את הגרגרים לסיר, מכסים שוב במים. אם משתמשים בסודה לשתייה, מוסיפים אותה בשלב הזה. משרים ללילה לפחות.
-
- 3. למחרת, מניחים את הסיר על הכיריים, ומדליקים את האש. מביאים לרתיחה.
-
- 4. אם השתמשתם בסודה לשתייה, כעבור עשר דקות בישול יש לסנן את גרגרי החומוס, לשטוף את הסיר, להחזיר את הגרגרים לסיר, לכסות במים חדשים, ולבשל עד שהגרגרים מתרככים (כשעה-שעה וחצי).
-
- 5. אם לא השתמשתם בסודה לשתייה, מדלגים על שלב הסינון, ומבשלים את הגרגרים במי ההשריה עד שהם מתרככים (שעתיים-שלוש). מדי פעם בודקים את מפלס המים, ואם הם התאדו, מוסיפים לסיר מים רותחים כדי שהגרגרים לא יישרפו. מבשלים עד שהגרגרים רכים אבל לא מתפוררים לדייסה.
-
- 6. מסננים את הגרגרים המבושלים ושומרים בצד.
-
- 7. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים, מיץ לימון ומלח לפי הטעם. טחינה למסבחה צריכה להיות דלילה.
-
- 8. בצלחת עמוקה עורמים את גרגרי החומוס, יוצקים מעליהם את הטחינה, זורים את הפטרוזיליה הקצוצה. יוצקים כמות נדיבה של שמן זית, עוד מיץ לימון (אם רוצים את המנה חמצמצה) וממליחים.
-
- 9. את המסבחה מגישים חמה, עם פיתות, פלפל חריף, ירקות כבושים, רבעי בצל, ביצה קשה, או כל תוספת אחרת שעולה על דעתכם.