וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מסבחה לאחד

הכמות במתכון הזה היא למנה נדיבה לסועד אחד רעב מאוד, או לשתי מנות קטנות. הגרגרים המבושלים יישמרו בקופסה אטומה במקרר עד יומיים, אם כי טעמם ידהה קצת.

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה

חומוס מוסבחה. צבי טריגר
חומוס מוסבחה

מצרכים למתכון

  • ½ כוס גרגרי חומוס (אני משתמש בחומוס אורגני, שניתן להשיג היום כמעט בכל סופר, וכמובן בחנויות הטבע)
  • ½ כף סודה לשתייה (לא חובה)
  • 4 כפות טחינה (הטחינה הכי טעימה בעיניי היא הטחינה האורגנית משומשום מלא של "אמארה", להשיג בחנויות טבע)
  • 4 כפות מים
  • מיץ לימון סחוט טרי (לפי הטעם)
  • מלח
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את גרגרי החומוס במסננת ומניחים בסיר. ממלאים את הסיר במים, ומשרים לשעתיים.
  • 2. מסננים את הגרגרים כעבור שעתיים (כמות החול שתישטף ממנו תהיה מבהילה), מחזירים את הגרגרים לסיר, מכסים שוב במים. אם משתמשים בסודה לשתייה, מוסיפים אותה בשלב הזה. משרים ללילה לפחות.
  • 3. למחרת, מניחים את הסיר על הכיריים, ומדליקים את האש. מביאים לרתיחה.
  • 4. אם השתמשתם בסודה לשתייה, כעבור עשר דקות בישול יש לסנן את גרגרי החומוס, לשטוף את הסיר, להחזיר את הגרגרים לסיר, לכסות במים חדשים, ולבשל עד שהגרגרים מתרככים (כשעה-שעה וחצי).
  • 5. אם לא השתמשתם בסודה לשתייה, מדלגים על שלב הסינון, ומבשלים את הגרגרים במי ההשריה עד שהם מתרככים (שעתיים-שלוש). מדי פעם בודקים את מפלס המים, ואם הם התאדו, מוסיפים לסיר מים רותחים כדי שהגרגרים לא יישרפו. מבשלים עד שהגרגרים רכים אבל לא מתפוררים לדייסה.
  • 6. מסננים את הגרגרים המבושלים ושומרים בצד.
  • 7. מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים, מיץ לימון ומלח לפי הטעם. טחינה למסבחה צריכה להיות דלילה.
  • 8. בצלחת עמוקה עורמים את גרגרי החומוס, יוצקים מעליהם את הטחינה, זורים את הפטרוזיליה הקצוצה. יוצקים כמות נדיבה של שמן זית, עוד מיץ לימון (אם רוצים את המנה חמצמצה) וממליחים.
  • 9. את המסבחה מגישים חמה, עם פיתות, פלפל חריף, ירקות כבושים, רבעי בצל, ביצה קשה, או כל תוספת אחרת שעולה על דעתכם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully