- 1. שמים את השום, בצל השאלוט, הפטרוזיליה, הנענע, הלימון והרוטב החריף במעבד מזון ביחד עם שמן זית. טוחנים לתערובת אחידה אבל לא חלקה מדי. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור ובמיץ לימון. לחילופין (במידה ואין מעבד מזון), ניתן לקצוץ היטב את כל המרכיבים היבשים (שום, בצל, עשבי תיבול), להעביר לקערה ולהוסיף שאת שאר המרכיבים.
-
- 2. שמים את הפרגיות בכלי רדוד ומכסים במרינדה. מעסים מעט את הפרגיות, אוטמים בניילון נצמד ומשרים במקרר כשעה או למשך הלילה.
-
- 3. בזמן שהפרגית מושרית, מכינים סלט קטן ליד: חוצים את השומר ופורסים אותו לרצועות דקות. מעבירים לקערה ומתבלים במלח, פלפל, סומאק, מיץ לימון ושמן זית. את הסלט אפשר להכין ברגע האחרון או לכסות את הקערה בניילון נצמד ולתת לו לנוח שעה במקרר ואז טעמו משתנה והשומר מתרכך מעט.
-
- 4. צורבים את הפרגית: מחממים מחבת פסים עד שהיא לוהטת. מוציאים את הפרגיות מהמרינדה (נותנים לנוזלים עודפים לרדת) וצורבים אותן על להבה גבוהה 3-4 דקות מכל צד או עד שהתבשלה לחלוטין וקיבלה סימני צריבה יפים. לחילופין, ניתן לצלות על המנגל. מגישים מיד לצד סלט השומר.