- 1. מבשלים 2 כוסות חיטה בהירה שטופה בסיר עם שפע מים במשך כ-20 דקות). מסננים את המים, ולא שוטפים את החיטה. משאירים אותה לעמוד עם העמילן הטבעי שבה ליצירת דביקות קלה (שמאפיינת ריזוטו קלאסי).
-
- 2. במקביל, מכינים את הלימונים השרופים: מניחים אותם על גריל, או לחילופין בתבנית בתנור על חום מקסימלי למשך כ-20 דקות (אפשר גם על אש גלויה בכיריים, אבל הם יטפטפו וילכלכו). התוצאה הרצויה היא קליפה מפויחת.
-
- 3. פותחים את הלימונים, ובתוכם תתגלה משחה לימונית. מערבבים אותה ביחד עם החיטה ו-3 כפות שמן זית. מתבלים בקורת מלח.
-
- 4. חוצים את הבמיה לחצאים לאורך. מחממים 1 כף שמן זית במחבת, וצולים את הבמיה. מערבבים אותה יחד עם ה"ריזוטו".
-
- לשינויים ותוספות:
- - למי שאינו טבעוני, ניתן להוסיף כף שמנת חמוצה לריזוטו.
-
- - ניתן להוסיף ירקות שונים לפי הטעם, כמו בצל סגול שרוף, עגבניות שרי צלויות וכדומה.