וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו חיטה ולימונים שרופים

מתכון מאת: עודד חצבני, מערכת וואלה

הפקת שבועות טבעונית עם עודד חצבני. צילום: אפיק גבאי, אפיק גבאי
הפקת שבועות טבעונית עם עודד חצבני/צילום: אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • 4-6 סועדים
  • 2 כוסות חיטה בהירה
  • 2 לימונים צהובים (עדיפות לכאלה עם קליפה דקה)
  • 1/2 ק"ג במיה תאילנדית (ניתן למצוא בשווקי איכרים או בדוכנים תאילנדים. הבמיה התאילנדית, בשונה מהבמיה הרגילה, היא ארוכה יותר, ירוקה יותר ויבשה פחות. ניתן להחליף בבמיה רגילה, אך פחות מומלץ)
  • 4 כפות שמן זית
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים 2 כוסות חיטה בהירה שטופה בסיר עם שפע מים במשך כ-20 דקות). מסננים את המים, ולא שוטפים את החיטה. משאירים אותה לעמוד עם העמילן הטבעי שבה ליצירת דביקות קלה (שמאפיינת ריזוטו קלאסי).
  • 2. במקביל, מכינים את הלימונים השרופים: מניחים אותם על גריל, או לחילופין בתבנית בתנור על חום מקסימלי למשך כ-20 דקות (אפשר גם על אש גלויה בכיריים, אבל הם יטפטפו וילכלכו). התוצאה הרצויה היא קליפה מפויחת.
  • 3. פותחים את הלימונים, ובתוכם תתגלה משחה לימונית. מערבבים אותה ביחד עם החיטה ו-3 כפות שמן זית. מתבלים בקורת מלח.
  • 4. חוצים את הבמיה לחצאים לאורך. מחממים 1 כף שמן זית במחבת, וצולים את הבמיה. מערבבים אותה יחד עם ה"ריזוטו".
  • לשינויים ותוספות:
  • - למי שאינו טבעוני, ניתן להוסיף כף שמנת חמוצה לריזוטו.
  • - ניתן להוסיף ירקות שונים לפי הטעם, כמו בצל סגול שרוף, עגבניות שרי צלויות וכדומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully