פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      ארטישוק ירושלמי ועילט

      סלט חם ועשיר של ארטישוק ירושלמי ועילט. העילט הוא עולש בר ערבי וניתן להחליפו בתרד ולהוסיף מעט אנדיב לטעם המריר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הפקת שבועות טבעונית עם עודד חצבני (אפיק גבאי , צילום: אפיק גבאי)
      הפקת שבועות טבעונית עם עודד חצבני (אפיק גבאי , צילום: אפיק גבאי)

      מצרכים

      • עבור 4 סועדים
      • 10 יחידות ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה)
      • 1 בצל לבן גדול
      • 3 כפות שמן זית
      • חופן עילט (עולש בר ערבי, ניתן להחליף בתרד ולהוסיף מעט אנדיב לטעם המריר)

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים היטב את הארטישוק הירושלמי, וקוצצים לקוביות קטנות. מבשלים במים כ-20 דקות (עד שהארטישוק הירושלמי נגיס, אבל לא רך). מניחים בצד.
      • 2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. מחממים כף שמן זית במחבת, ומוסיפים פנימה את הבצל. מביאים להשחמה.
      • 3. קוצצים את העילט, ומוסיפים למחבת החמה ביחד עם קוביות הארטישוק. מוסיפים מעט מלח ו-2 כפות שמן זית, ומערבבים. ממשיכים לטגן על אש גבוהה עד שהארטישוקים מעט משחימים ונהיים פריכים בקצוות.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -