וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארטישוק ירושלמי ועילט

סלט חם ועשיר של ארטישוק ירושלמי ועילט. העילט הוא עולש בר ערבי וניתן להחליפו בתרד ולהוסיף מעט אנדיב לטעם המריר

מתכון מאת: עודד חצבני, מערכת וואלה

הפקת שבועות טבעונית עם עודד חצבני. צילום: אפיק גבאי, אפיק גבאי
הפקת שבועות טבעונית עם עודד חצבני/צילום: אפיק גבאי

מצרכים למתכון

  • עבור 4 סועדים
  • 10 יחידות ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה)
  • 1 בצל לבן גדול
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן עילט (עולש בר ערבי, ניתן להחליף בתרד ולהוסיף מעט אנדיב לטעם המריר)

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים היטב את הארטישוק הירושלמי, וקוצצים לקוביות קטנות. מבשלים במים כ-20 דקות (עד שהארטישוק הירושלמי נגיס, אבל לא רך). מניחים בצד.
  • 2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. מחממים כף שמן זית במחבת, ומוסיפים פנימה את הבצל. מביאים להשחמה.
  • 3. קוצצים את העילט, ומוסיפים למחבת החמה ביחד עם קוביות הארטישוק. מוסיפים מעט מלח ו-2 כפות שמן זית, ומערבבים. ממשיכים לטגן על אש גבוהה עד שהארטישוקים מעט משחימים ונהיים פריכים בקצוות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully