ארטישוק ירושלמי ועילט
סלט חם ועשיר של ארטישוק ירושלמי ועילט. העילט הוא עולש בר ערבי וניתן להחליפו בתרד ולהוסיף מעט אנדיב לטעם המריר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 4 סועדים
- 10 יחידות ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה)
- 1 בצל לבן גדול
- 3 כפות שמן זית
- חופן עילט (עולש בר ערבי, ניתן להחליף בתרד ולהוסיף מעט אנדיב לטעם המריר)
אופן ההכנה
- 1. שוטפים היטב את הארטישוק הירושלמי, וקוצצים לקוביות קטנות. מבשלים במים כ-20 דקות (עד שהארטישוק הירושלמי נגיס, אבל לא רך). מניחים בצד.
- 2. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות. מחממים כף שמן זית במחבת, ומוסיפים פנימה את הבצל. מביאים להשחמה.
- 3. קוצצים את העילט, ומוסיפים למחבת החמה ביחד עם קוביות הארטישוק. מוסיפים מעט מלח ו-2 כפות שמן זית, ומערבבים. ממשיכים לטגן על אש גבוהה עד שהארטישוקים מעט משחימים ונהיים פריכים בקצוות.