סלט עדשים שחורות, סלק, תרד וליים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 2-4 סועדים
- 1 כוס עדשים שחורות שבושלו במים במשך 20 דקות (ללא השרייה)
- 3 סלקים גדולים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
- 1 כף שמן זית
- חופן גדול של עלי תרד
- 1 ליים
אופן ההכנה
- 1. צולים את קוביות הסלק בתנור על חום גבוה או במחבת עם מעט שמן זית כ-5 דקות.
- 2. חותכים את עלי התרד לשערות (ג'וליאנים) דקיקים.
- 3. מערבבים את הסלק, העדשים והתרד. חותכים חצי ליים לפרוסות דקיקות, ומוסיפים לסלט. את יתר הליים סוחטים פנימה לסלט.
- 4. מתבלים במלח ושמן זית, מערבבים ומגישים.