קולרבי, אספרגוס, אגוזים ושקדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 2-4 סועדים
- 1 כוס עדשים שחורות שבושלו במים במשך 20 דקות (ללא השרייה)
- 3 סלקים גדולים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
- 1 כף שמן זית
- חופן גדול של עלי תרד
- 1 ליים
- לתיבול:
- קורט מלח
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את גבעולי האספרגוס, ומסירים את השליש התחתון שלהם (החלק התחתון של הגבעולים סיבי). חותכים את הגבעולים לחצי, חולטים במי מלח רותחים במשך 2 דקות, ומעבירים למי קרח (כדי לעצור את הבישול ולשמור אותם פריכים). מוציאים ממי הקרח, ומייבשים אותם בנייר סופג.
- 2. קולפים את הקולרבי, ולאחר מכן, באמצעות קולפן, פורסים אותו לדפים דקיקים. מניחים את הדפים בתוך מים קרים עם מיץ הלימון.
- 3. מסננים את המים מדפי הקולרבי, ומערבבים אותם יחד עם האספרגוס, חופן האגוזים ופרוסות השקדים. מתבלים בשמן זית ומלח, ומגישים.