וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז, טופו וירקות בחמאת בוטנים

מתוך הספר לאכול טוב" של זהר לוסטיגר-בשן

מתכון מאת: מערכת וואלה!

מתכונים מתוך הספר "לאכול טוב" של זהר לוסטיגר בשן. דניאל לילה,
מתכונים מתוך הספר "לאכול טוב" של זהר לוסטיגר בשן/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • עבור 4 מנות
  • 1 כוס אורז פרא
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל ביס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כרוב אדום קטן פרוס לרצועות דקות
  • 5 צנוניות פרוסות לעיגולים דקים
  • 1 מלפפון פרוס לעיגולים
  • 1 אבוקדו חצוי ופרוס לרוחב
  • 1 גזר חתוך לגפרורים
  • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • לרוטב חמאת בוטנים:
  • 1/3 כוס נוזל קוקוס
  • 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי אדום קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. שמים אורז, מלח ו-2 כוסות מים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן.
  • 2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית קטנה.
  • מניחים טופו בתבנית ומערבבים עם שמן זית וסויה.
  • אופים 20 דקות עד שמשחים מעט.
  • 3. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל החומרים בבלנדר לרוטב במרקם של ממרח טחינה.
  • 4. להגשה: מחלקים את האורז ל-4 קערות הגשה אישיות. מוסיפים טופו וירקות, יוצקים רוטב ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully