פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      אורז, טופו וירקות בחמאת בוטנים

      מתוך הספר לאכול טוב" של זהר לוסטיגר-בשן

      3 מדרגים / 4.5 כוכבים

      מתכונים מתוך הספר
      מתכונים מתוך הספר "לאכול טוב" של זהר לוסטיגר בשן (יח"צ , דניאל לילה)

      מצרכים

      • עבור 4 מנות
      • 1 כוס אורז פרא
      • 1 כפית מלח
      • 200 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל ביס
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 כפות רוטב סויה
      • 1/4 כרוב אדום קטן פרוס לרצועות דקות
      • 5 צנוניות פרוסות לעיגולים דקים
      • 1 מלפפון פרוס לעיגולים
      • 1 אבוקדו חצוי ופרוס לרוחב
      • 1 גזר חתוך לגפרורים
      • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים
      • לרוטב חמאת בוטנים:
      • 1/3 כוס נוזל קוקוס
      • 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
      • 2 כפות רוטב סויה
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
      • 1/2 כפית פלפל צ'ילי אדום קצוץ (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. שמים אורז, מלח ו-2 כוסות מים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן.
      • 2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית קטנה.
      • מניחים טופו בתבנית ומערבבים עם שמן זית וסויה.
      • אופים 20 דקות עד שמשחים מעט.
      • 3. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל החומרים בבלנדר לרוטב במרקם של ממרח טחינה.
      • 4. להגשה: מחלקים את האורז ל-4 קערות הגשה אישיות. מוסיפים טופו וירקות, יוצקים רוטב ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -