אורז, טופו וירקות בחמאת בוטנים
מתוך הספר לאכול טוב" של זהר לוסטיגר-בשן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 4 מנות
- 1 כוס אורז פרא
- 1 כפית מלח
- 200 גרם טופו חתוך לקוביות בגודל ביס
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/4 כרוב אדום קטן פרוס לרצועות דקות
- 5 צנוניות פרוסות לעיגולים דקים
- 1 מלפפון פרוס לעיגולים
- 1 אבוקדו חצוי ופרוס לרוחב
- 1 גזר חתוך לגפרורים
- 1 כוס עלי כוסברה קצוצים
- לרוטב חמאת בוטנים:
- 1/3 כוס נוזל קוקוס
- 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
- 1/2 כפית פלפל צ'ילי אדום קצוץ (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. שמים אורז, מלח ו-2 כוסות מים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז מוכן.
- 2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית קטנה.
- מניחים טופו בתבנית ומערבבים עם שמן זית וסויה.
- אופים 20 דקות עד שמשחים מעט.
- 3. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל החומרים בבלנדר לרוטב במרקם של ממרח טחינה.
- 4. להגשה: מחלקים את האורז ל-4 קערות הגשה אישיות. מוסיפים טופו וירקות, יוצקים רוטב ומגישים.