כבדים צרובים על סקורדליה יווני
סקורדליה, ממרח שום-שקדים שאף טברנה יוונית אמתית אינה שלמה בלעדיו, הפעם עם כבדים צרובים בטעמים ים תיכוניים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 2 סועדים
- לסקורדליה:
- 2 כוס (200 גרם) שקדים פרוסים
- 1 תפוח אדמה גדול, מבושל בקליפתו וקלוף
- 4 שיני שום כתושות
- 2 פרוסות לחם לבן פשוט, ללא הקרום, מושרה במים
- 7 כפות חומץ יין
- 1 כף מלח
- 400 מ"ל שמן זית
- לכבדים:
- 5 כפות שמן זית
- 400 גרם כבדי עוף חצויים ונקיים
- קורט מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 צ'ילי אדום פרוס לטבעות
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- להגשה:
- 5 עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה
- עבור 2 סועדים
- לסקורדליה:
- 2 כוס (200 גרם) שקדים פרוסים
- 1 תפוח אדמה גדול, מבושל בקליפתו וקלוף
- 4 שיני שום כתושות
- 2 פרוסות לחם לבן פשוט, ללא הקרום, מושרה במים
- 7 כפות חומץ יין
- 1 כף מלח
- 400 מ"ל שמן זית
- לכבדים:
- 5 כפות שמן זית
- 400 גרם כבדי עוף חצויים ונקיים
- קורט מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 צ'ילי אדום פרוס לטבעות
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
- להגשה:
- 5 עגבניות שרי חצויות