כבדי עוף על מצע חומוס
כבדי עוף על מצע חומוס - מנה שהיא ארוחת ערב מהירה שאפשר להכין תוך רבע שעה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 6-7 כפות גדושות חומוס
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, פרוס דק
- כפית חוויאג' למרק
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 300 גרם כבדי עוף, מנוקים ושומנים וגידים מיותרים
- חופן קטן כוסברה קצוצה
- להגשה
- פיתות
אופן ההכנה
- 1. שמים את רוב שמן הזית והבצל במחבת מעל להבה גבוהה. מטגנים תוך ערבוב 8 דקות, עד שהבצל התרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים את החוויאג' ומלח ופלפל, מטגנים דקה נוספת ומוציאים לצלחת.
- 2. מחממים את שאר שמן הזית במחבת, וכשהיא לוהטת מוסיפים את הכבדים. צורבים אותם היטב משני הצדדים (2 דקות מכל צד) ואז מחזירים פנימה את הבצל.
- 3. מקפיצים את הכבדים והבצל יחדיו כחצי דקה נוספת, עד שהכבדים ורדרדים מבפנים.
- 4. מחלקים את החומוס או המסבחה בין צלחות הגשה, שמים במרכז הצלחת את הכבדים המוקפצים ומגישים מיד.