וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חומוס ביתי אמיתי

חוסאם עבאס הוא השף של מסעדת "אלבאבור" הנפלאה שנמצאת על הכביש באום אל פאחם. כאן הוא מראה לכם איך מכינים חומוס איכותי אמיתי, בלי סיבוכים מיותרים

מתכון מאת: חוסאם עבאס, מערכת וואלה אוכל

חומוס של אלבאבור. באדיבות המסעדה,
חומוס של אלבאבור/באדיבות המסעדה

מצרכים למתכון

    • 2כוסותגרגרי חומוס (רצוי לבחור בזן של גרגירים קטנים)
    • ½כפיתסודה לשתייה
    • 2שיני שום כתושות
    • 1כפיתמלח
    • ½כוסמיץ לימון
    • ¾כוסטחינה גולמית איכותית (הטחינה של שכם טובה במיוחד)
  • הגשה

    • 2כפיותצנוברים
    • 1כוסשמן זית
    • ½צרורפטרוזיליה קצוצה דק
    • ½כפיתכמון (לא חובה)

אופן ההכנה

איך מכינים חומוס ביתי אמיתי?

  • 1
    ראשית, משרים את החומוס ב-8 כוסות מים למשך הלילה.
  • 2
    מסננים את החומוס ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים כמות שווה של מים. מוסיפים את הסודה לשתייה ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. כשקצף לבן מתחיל לגלוש מהסיר, מסירים אותו, ואז מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים.
  • 3
    מסננים את החומוס. שומרים כמה גרגירים בצד לעיטור, וטוחנים את השאר בבלנדר או במעבד מזון. מצננים.
  • 4
    מערבבים את השום הכתוש עם המלח ועם מיץ הלימון ויוצקים בהדרגה אל הטחינה. מערבבים היטב עד שהטחינה מלבינה. יוצקים את תערובת הטחינה המתובלת אל החומוס הטחון ומערבבים היטב.
  • 5
    להגשה: מטגנים את הצנוברים במחבת שניות אחדות עד שהם זהובים. מצננים. מניחים בכל צלחת אישית 2 כפות חומוס ובוזקים מעל את גרגירי החומוס ששמרנו לקישוט ואת הצנוברים. מזלפים על הכל שמן זית. מפזרים מעל את הכמון (אם רוצים) ומעטרים בפטרוזיליה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully