פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חומוס ביתי אמיתי בלי סיבוכים מיותרים

      חוסאם עבאס הוא השף של מסעדת "אלבאבור" הנפלאה שנמצאת על הכביש באום אל פאחם. כאן הוא מראה לכם איך מכינים חומוס איכותי אמיתי, בלי סיבוכים מיותרים.

      15 מדרגים / 3.09 כוכבים

      חומוס של אלבאבור (יח
      חומוס של אלבאבור (יח"צ)

      מצרכים

      • ל 4-6 מנות:
      • 2 כוסות גרגירי חומוס, רצוי מאד גרגירים קטנים
      • 1/2 כפית סודה לשתיה
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
      • 3/4 כוס טחינה גולמית (הטחינה של שכם טובה במיוחד)
      • 2 כפיות צנוברים
      • 1 כוס שמן זית טרי
      • 1/2 כפית כמון (לא חובה)
      • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

      אופן ההכנה

      • 1. משרים את החומוס ב-8 כוסות מים למשך הלילה.
      • 2. מסננים את החומוס ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים כמות שווה של מים. מוסיפים את הסודה לשתייה ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. כשקצף לבן מתחיל לגלוש מהסיר, מסירים אותו. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד כשעתיים.
      • 3. מסננים את החומוס. שומרים כמה גרגירים בצד לעיטור, וטוחנים את השאר בבלנדר או במעבד מזון. מצננים.
      • 4. מערבבים את השום הכתוש עם המלח ועם מיץ הלימון ויוצקים בהדרגה אל הטחינה. מערבבים היטב עד שהטחינה מלבינה. יוצקים את תערובת הטחינה אל החומוס הטחון ומערבבים היטב.
      • 5. להגשה: מטגנים את הצנוברים במחבת שניות אחדות עד שהם זהובים. מצננים.
      • 6. מניחים בכל צלחת אישית 2 כפות חומוס ובוזקים מעל את גרגירי החומוס ששמרנו לקישוט ואת הצנוברים. מזלפים על הכל שמן זית. מפזרים מעל את הכמון (אם רוצים) ומעטרים בפטרוזיליה.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות