חומוס ביתי אמיתי
חוסאם עבאס הוא השף של מסעדת "אלבאבור" הנפלאה שנמצאת על הכביש באום אל פאחם. כאן הוא מראה לכם איך מכינים חומוס איכותי אמיתי, בלי סיבוכים מיותרים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2כוסותגרגרי חומוס (רצוי לבחור בזן של גרגירים קטנים)
- ½כפיתסודה לשתייה
- 2שיני שום כתושות
- 1כפיתמלח
- ½כוסמיץ לימון
- ¾כוסטחינה גולמית איכותית (הטחינה של שכם טובה במיוחד)
הגשה
- 2כפיותצנוברים
- 1כוסשמן זית
- ½צרורפטרוזיליה קצוצה דק
- ½כפיתכמון (לא חובה)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים חומוס ביתי אמיתי?
- 1ראשית, משרים את החומוס ב-8 כוסות מים למשך הלילה.
- 2מסננים את החומוס ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים כמות שווה של מים. מוסיפים את הסודה לשתייה ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. כשקצף לבן מתחיל לגלוש מהסיר, מסירים אותו, ואז מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים.
- 3מסננים את החומוס. שומרים כמה גרגירים בצד לעיטור, וטוחנים את השאר בבלנדר או במעבד מזון. מצננים.
- 4מערבבים את השום הכתוש עם המלח ועם מיץ הלימון ויוצקים בהדרגה אל הטחינה. מערבבים היטב עד שהטחינה מלבינה. יוצקים את תערובת הטחינה המתובלת אל החומוס הטחון ומערבבים היטב.
- 5להגשה: מטגנים את הצנוברים במחבת שניות אחדות עד שהם זהובים. מצננים. מניחים בכל צלחת אישית 2 כפות חומוס ובוזקים מעל את גרגירי החומוס ששמרנו לקישוט ואת הצנוברים. מזלפים על הכל שמן זית. מפזרים מעל את הכמון (אם רוצים) ומעטרים בפטרוזיליה.