פרגיות בעלי חסה

בהשראת מסעדת אסיה בשוק הפשפשים מביא אלינו אבי ביטון מתכון לנתחי פרגית מתובלים עטופים בעלי חסה.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • כמות: עבור 3-4 סועדים
  • 500 גרם סטייק פרגיות
  • 6 כפות סויה
  • 1 כפית סוכר
  • קורט מלח גס
  • 12 שיני שום
  • כף פלפל שחור שלם
  • שמן קנולה לטיגון
  • לרוטב:
  • רוטב סויה מעורבב עם מעט סוכר ומיץ לימון
  • להגשה:
  • עלי חסה טריים ופריכים
  • עלי כוסברה טריים
  • מלפפון חתוך לרצועות
  • גזר חתוך לרצועות
  • צ'ילי קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הפרגיות לרצועות.
  • 2. כותשים גס בעזרת מכתש ועלי את שיני השום עם גרגרי הפלפל השחור. אם אין מכתש ועלי מועכים את השום עם הסכין וקוצצים ומערבבים עם פלפל שחור גרוס טרי.
  • 3. בקערה מערבבים את הפרגיות שחתכנו עם השום והפלפל הכתושים, מוסיפים את הסויה והסוכר ומערבבים.
  • 4. מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק ומטגנים את העוף בשתי נגלות עד השחמה, בערך 3 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לתוך קערה מרופדת נייר אפיה.
  • 5. מערבבים את מרכיבי הרוטב.
  • 6. מגישים את הפרגיות על צלחת הגשה גדולה לצד עלי החסה, עלי כוסברה טריים, רצועות הירקות, הצ'ילי והרוטב. כל אחד מכין לעצמו עלה חסה עם פרגיות ועם הירקות שהוא אוהב וטובל הרוטב.
  • חזה עוף ממולא כבד עוף ופרגית

  • עוף שלם "מגוהץ" פריך ומעושן

  • סלט אננס עם עוף ונבטים

  • חזה עוף ברוטב בוטנים

  • קארי עוף, ברוקולי וכרובית

  • מרינדה שילדים אוהבים

  • כבדים צרובים על סקורדליה יווני

  • אצבעות עוף מטוגנות בבוטנים

  • מרינדה איטלקית

  • מרינדה מקסיקנית

  • קונפי עוף מושחר בליווי צ'אטני

  • מרינדה לימונית למנגל

  • גאי יאנג - עוף במשרה תבלינים תאילנדי

  • מסיבת טאקו מקסיקנית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully