קארי עוף, ברוקולי וכרובית
השילוב של חלב קוקוס עם מחית קארי שיש בה טעם חמוץ-חריף עובד נהדר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות
- 1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות
- 3 כפות קמח
- 2 כפות קורנפלור
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף שמן בוטנים
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי
- 1 כף ממרח קארי
- 1 כף אבקת קארי
- 1 פחית חלב קוקוס
- 2 ראשי ברוקולי מחולקים לפרחים
- 1 כרובית מחולקת לפרחים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 כף דבש (אופציונלי)
- מלח
- פלפל
- להגשה
- שקדים קלויים/קשיו
- כוסברה טריה קצוצה
- אורז לבן
אופן ההכנה
- 1. שמים בשקית ניילון גדולה את הקמח והקורנפלור.
- 2. מכניסים פנימה את רצועות העוף, מנערים היטב לציפוי העוף. מוציאים החוצה את הרצועות כשהן עטופות בקמח.
- 3. מחממים בסיר שמן זית ושמן בוטנים. מטגנים את רצועות העוף עד שהן מזהיבות מעט.
- 4. מוסיפים שום, ג'ינג'ר, שני סוגי הקארי וחלב קוקוס מביאים לרתיחה.
- 5. מוסיפים את פרחי הברוקולי והכרובית. מתבלים במלח, פלפל, לימון (ודבש אם רוצים), מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
- 6. מכבים את האש, מניחים למנה לנוח עוד 5 דקות, מפזרים שקדים /קשיו כוסברה ומגישים עם אורז.