תירס על הגריל

מתכון מאת: ערן כהן, מערכת וואלה!
(צילום: צילום: נמרוד סונדרס, עריכה: יותם וקס)

מצרכים

  • קלחי תירס טריים עם העלים כמספר הסועדים
  • שמן זית לזילוף
  • צ'ילי מתוק-חריף איכותי (כ-2 כפות לכל קלח, או לפי הטעם)
  • סויה (כ-2 כפות לכל קלח, או לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • 1. חושפים מעט את הקלח באמצעות משיכת העלים, ומזלפים שמן זית לתוכו מכל הצדדים. "העטיפה של התירס היא הסיר של עצמו", מסביר כהן. "השימון הפנימי מתחיל טיגון בתוך עליו". כך יתקבלו גרעיני תירס פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
  • 2. מניחים את קלחי התירס על הגריל (אש גלויה) למשך רבע שעה. כהן פחות ממליץ לקלות אותם בתנור שכן הטעם של העישון מאוד חשוב למנה. אם בכל זאת רוצים לעשות בבית, אפשר להניח את הקלחים על אש גלויה בכיריים.
  • 3. מורידים את הקלחים מהאש, מושכים מטה את העלים וחושפים את הקלח. מושחים את הקלחים בצ'ילי וסויה, ומגישים.
  • טיל תירס

  • סלט תירס-פיטאיה

  • קינוח ממליגה פיקנטי

  • סינייה ירקות צלויים

  • פטריות מוקפצות עם קינואה

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • פולנטה פריכה בקרם קשיו

  • פסטה בקרם אפונה ותרד

  • כרוב צלוי בשלמותו

  • תרד לימוני

  • כרובית אפויה עם טחינה ספייסית

  • פסטה ברוטב נפוליטני

  • תפוחי אדמה בזעתר

  • אנטיפסטי חציל

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully