וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תירס על הגריל

מתכון מאת: ערן כהן, מערכת וואלה

צילום: נמרוד סונדרס, עריכה: יותם וקס

מצרכים למתכון

  • קלחי תירס טריים עם העלים כמספר הסועדים
  • שמן זית לזילוף
  • צ'ילי מתוק-חריף איכותי (כ-2 כפות לכל קלח, או לפי הטעם)
  • סויה (כ-2 כפות לכל קלח, או לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • 1. חושפים מעט את הקלח באמצעות משיכת העלים, ומזלפים שמן זית לתוכו מכל הצדדים. "העטיפה של התירס היא הסיר של עצמו", מסביר כהן. "השימון הפנימי מתחיל טיגון בתוך עליו". כך יתקבלו גרעיני תירס פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.
  • 2. מניחים את קלחי התירס על הגריל (אש גלויה) למשך רבע שעה. כהן פחות ממליץ לקלות אותם בתנור שכן הטעם של העישון מאוד חשוב למנה. אם בכל זאת רוצים לעשות בבית, אפשר להניח את הקלחים על אש גלויה בכיריים.
  • 3. מורידים את הקלחים מהאש, מושכים מטה את העלים וחושפים את הקלח. מושחים את הקלחים בצ'ילי וסויה, ומגישים.
  • טיל תירס

  • סלט תירס-פיטאיה

  • קינוח ממליגה פיקנטי

  • קרם פולנטה ועגבניות לחות

  • איך מכינים צ'יפס בבית? מתכון מנצח

  • פולנטה פטריות

  • תבשיל קארי עדשים וירקות

  • תפוחי אדמה מושלמים במחבת

  • סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

  • קציצות עיראקיות של סבתא

  • מנה שהיא ארוחה שלמה: אורז עם תרד וחומוס

  • ספרינג רול ממולא בסלמון

  • אורז, טופו וירקות בחמאת בוטנים

  • קדירת ירקות ופריקי טבעונית

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully